Pytanie, czy moge np. po spotkaniu sie z panem w tym samym miejscu zdarzanie, przy jego uporze bycia niewinnym, wezwac policje ? Co prawda postfactum ale... moze mi wybacza;D
Moim zdaniem tak - on spowodował - będzie jeszcze 300 i 6 pkt. do tyłu, a do tego, jeśli obecność "znajomej" mu nie pasowała, to możesz mu trochę utrudnić życie każąc wezwać ją na świadka.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 08:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ty stałes, kolo był w ruchu, kazdy pojazd bedacy w ruchu walacy w cokolwiek w bezruchu, niezaleznie od tego czy pas jest ten czy nie ten, jest winny. Równie dobrze mógł tamtedy przechodzic człowiek, stac kosz na śmieci...cokolwiek,
No wlasnie, tez tak wyczytalem na stronach www ale pozostaje kwestia udowodnienia tego teraz. Moge tylko i wylacznie liczyc na monitoring (mc donald, stacja bp, miejski) lub na kumatego policjanta, ktory oceni uszkodzenia stwierdzi kto w kogo walil itp. tak jak napisal maciej.
Pytanie, czy moge np. po spotkaniu sie z panem w tym samym miejscu zdarzanie, przy jego uporze bycia niewinnym, wezwac policje ? Co prawda postfactum ale... moze mi wybacza;D
w jeździe do przodu nie, ale do tylu swiatla cofania sa brane pod uwage - wiem co mowie, ten temat przerabialem na walicow i z pzu. co do spotkania - w miejscu zdarzenia musicie sie udac na walicow oboje gdyz na miejsce policje mozna wezwac bezposrednio po wypadku. pare godzin pozniej czy nastepnego dnia - od tego jest dyzur. i inaczej sie nie da. - chyba ze wezwiecie policje - i stwierdzicie ze wypadek byl przed chwila, w co moze nie uweirzyc policjant z racji ze juz troche z tym jezdzisz. nie ryzykowalbyn,
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum