Wysłany: Sob Paź 17, 2015 21:42 [R75] Drewniana listewka na przyciski
Od dłuższego czasu bezskutecznie szukam drewnianej listewki konsoli środkowej, tej na przyciski od podgrzewania foteli, tempomatu, rolety... takiej, która miałaby 5 otworów (jak ta w załączniku).
Niestety takie egzemplarze są niezwykle rzadko spotykane. Zastanawiam się więc, czy jest jakaś opcja, żeby taki otwór w listewce mającej obecnie 4 przyciski zrobić.
Może ktoś już temat przerabiał i wie gdzie takie coś (bo wątpię, żeby była na to jakaś "domowa" metoda) robią?
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 17, 2015 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeżeli przy 4 otworach przyciski są rozmieszczone tak że jest miejsce na 5 przycisk to zostaje nawiercić otworki w miejscu gdzie powinien być 5 przycisk później jakimś dremelkiem wyszlifować do odpowiedniego kształtu. Od tyłu nie jest przypadkiem zaznaczone? i wykonczyć drobnym papierkiem ściernym trochę precyzyjnej roboty, ale długie jesienne wieczory sprzyjają
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Nie Paź 18, 2015 11:11
Dokładnie tak jak radzi kolega longer86, można spokojnie wyciąć, już z ponad 10 sztuk wycinałem do swoich i klientów aut.
Pierw robisz nożykiem do tapet obrys otworu(najłatwiej go zrobić przykładając drugą ramkę i z niej otwór odrysować. Musisz odrysowywać po stronie drewna. Później wokoło(wewnątrz obrysu) wiercisz otworki małym wiertłem jeden obok drugiego żeby wyciąć srodek otworu. Kolejnie wystarczy wyrównać nożykiem resztki i wygładzić papierem ściernym.
Po takiej robocie jak się dobrze nie przypatrzysz to nie zobaczysz że to nie oryginał
Dremel byłby chyba najlepszym rozwiązaniem do tego, ja niestety nie posiadam.
daniolas, dzięki za info. Ostatnio się chyba zrobił jakiś wysyp tych elementów, bo tak jak wcześniej przez rok nie było ani jednego, tak teraz pojawiły się na raz trzy u różnych sprzedawców.
Więc ominęła mnie przyjemność samodzielnego wycinania, mam już drewienko z 5 otworami, mam przycisk do trakcji, którego mi brakowało... teraz zostaje czekać, aż pojawi się wysyp pomp ABS-TC do CDT, to może na urodziny sobie jeszcze założę trakcję.
Tymczasem, gdyby ktoś potrzebował, mam do zbycia drewienko z czterema otworami + przyciski 2 x grzanie stołków, rolety i tempomatu.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum