Wysłany: Sro Mar 16, 2016 19:05 [R200] Świeci kontrolka SRS i niedziała klakson
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam . Tydzień temu miałem nieprzyjemną sytuację na drodze i wyszło że rozwaliłem zderzak przód od strony kierowcy . Od tamtej pory świeci mi sie kontrolka SRS i niedziała klakson , Sprawdzałem czy żadna wtyczka się nie wypieła , okazało sie że wszystko jest w porządku . I nwm co dalej sprawdzać ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 16, 2016 19:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uderzyłeś lewą stroną może? Klakson mógł się uszkodzić - wystarczy wymienić.
Co do SRS to może być większy problem. Rozumiem, że poduchy nie wystrzeliły? SRS to poduszki właśnie.
Wtyczki do napinaczy, które są pod fotelami sprawdzałeś?
Tak uderzyłem lewą stroną i straciłem sporą część zderzaka . Poduchy nie wystrzeliły , wtyczkę jeszcze dokładnie obejrzę pod fotelem kierowcy , bo u pasażera jest wszystko wporządku . Jutro się za to zabiorę , jak wtyczki obydwie bd dobrze to co może być innego ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum