Auto kupione wczoraj, w Poznaniu stan wydaje się być całkiem całkiem Został pomalowany ponownie na kolor BRG - wygląda baardzo dobrze, jak na swój wiek. Środek poliftowy, jak w TF, z czarnymi skórami + na drzwiach szczotkowane aluminium (lub coś podobnego?). Wydaje się być mocno doinwestowany - wymienione wszystkie gruszki zawieszenia
Kwestia silnila i... Turbo po sprowadzeniu do Polski, pierwszy włascicel dołożył do niego Turbo. Wygląda to na sprężarkę z Audi - K24 z zewnętrznym wastegate'm. Dołożone są 2 dodatkowe wtryski w kolektor ssący i IC. IC ma orurowanie o długości około 6(!!!) metrów to nie ma prawa dobrze działać - i nie działa auto jest dość zamulone, co mnie specjalnie nie dziwi. Sam motor jest seryjny. Cały ten majdan raczej wyleci, bo poprawienie tego wiąże się z dość dużym nakładem kosztów, a nie bardzo jest czymkolwiek uzasadnione...
W tym miejscu chciałem podziękować chłopakom za pomoc w oględzinach i zakupie auta
Adrian, MaReK, Slax, Sknerko, Prebenny, Longer86 - wielkie podziękowanie z naszej strony, zaoszczędziliście nam ogrom czasu i pieniędzy na podróże po całej Polsce. Wielkie i serdeczne DZIĘKUJEMY!
W sumie oglądnięto dla nas chyba wszystkie sensowne MGF/Tf z PL a tak się prezentuje
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 16:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
też go widywałem, a poznaje po ramkach tablicy bo takie miałem na mojej R75
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
AndrewS, U mnie 4xR stoi plus LR freelander i jest plan tym wszystkim na zlot sie dotarabanić
MG TF 160 srebrny pocisk
U mnie kierowców jak psów, damy radę a jeszcze może Mazda 6 pojedzie hehe
MG TF 160 srebrny pocisk
Skontaktowałem się z 1wszym właścicielem tego auta w PL. Pan go sprowadził z Niemiec dla swojego syna, minimalnie uszkodzony lewy przedni błotnik i zderzak, poza tym auto nie miało żadnej przygody co do turbo-burbo założyli to sami, auto zostało wystrojone i miało moc ponad 150KM i bardzo fajny moment obrotowy. W chwili sprzedaży do Poznania było w pełni sprawne i bardzo szybkie. IC od początku był z przodu i mimo długiego orurowania działał bdb. Także musze pozaglądać, czy przy regeneracji turbo wszystko zostało poprawnie złożone
Tato zadecydował - turbo robi wypad jeśli ktoś jest chętny na jakieś części (DET2, turbo, wtryski, kolektor wydechowy, blow off, zewnętrzny wastegate itp) niedługo wszystko będzie wyjęte z auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum