Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, jakiś czas temu wymieniałem szczęki hamulca ręcznego. Do wymiany zamówiłem również zestaw naprawczy , nowe sprężynki i śruby mocujace.
I tutaj następuje problem na kazda stronę mamy 2 sprężynki ściągające szczęki. Gorna i dolną.
Czy ktoś to wymienia i spotkam problem taki jak u mnie, ze dolna wieksza sprężyna jest zbyt długa i nie ściąga dostatecznie szczęk, co objawia sie uporczywym piszczeniem w czasie jazdy?
Skąd ewentualnie zamówić wlasciwe sprężynki. Bo używane i moje stare sie nie nadają
Mam kupiony zestaw naprawczy nie pamiętam jakiej firmy jeszcze go nie zakładałem, jutro mogę ci pomierzyć sprężynki żeby porównać do ori bo dzisiaj nie mam do tego dostępu.
Cześć to masz identyczne jak ja, terz wymieniłem te same co ty sprężyny dolne są za długie o 1.1 cm ja pisałem do sprzedawcy i reklamowalem bo sprężyna wypadła i uszkodził podczas jazdy tylni czujnik abs. Co do zakupu odpowiednich ja kupowałem na miejscu w Gorzowie zestaw naprawczy do bmw e 46 i pasuje idealnie wymiary te same jedyna różnica to że szpilki zamiast sześciennych otworów na klucz to tu maja torx
Witam, jakiś czas temu wymieniałem szczęki hamulca ręcznego. Do wymiany zamówiłem również zestaw naprawczy , nowe sprężynki i śruby mocujace.
I tutaj następuje problem na kazda stronę mamy 2 sprężynki ściągające szczęki. Gorna i dolną.
Czy ktoś to wymienia i spotkam problem taki jak u mnie, ze dolna wieksza sprężyna jest zbyt długa i nie ściąga dostatecznie szczęk, co objawia sie uporczywym piszczeniem w czasie jazdy?
Skąd ewentualnie zamówić wlasciwe sprężynki. Bo używane i moje stare sie nie nadają
Przerabiałem to , z zestawu naprawczego Hart , górna sprężyna stanowczo za długa , na szczęście brat miał zestaw z BMW E 38 i pasują idealnie, poza tym te "sprężyny z Hatra są jakiegoś lipnego materiału....
Możesz spóbować skrócić na samych zagięciach , miałem tak zrobić , ale ostatecznie j.w .
Widocznie jakiś mgr inż hab po trzeciej tego dnia przerwie na kawę walnął się przy wpisywaniu wymiarów, inny z działu jakości bez odrywania wzroku od telewizora klepnął pieczątkę i poszło do produkcji.
Potwierdzam - robiłem ostatnio hamulce, gratis dostałem zestaw z HARTA - sprężynki ściągające szczęki to śmietnik, za długie, wykorzystałem tylko nowe bolce i sprężynki od nich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum