Wysłany: Pią Sie 10, 2007 11:52 [R220SD 97 r.] Przegub czy półoś?
Witam,
to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość
Mam problem z stukającym przegubem w moim Roverku, chciałem go wymienić ale po pierwsze nie mogę nigdzie znaleźć przegubu do mojego modelu a po drugie z tropu zbił mnie sprzedawca z Allegro (ma przeguby do SDi). Stwierdzili, że w moim modelu nie wymienia się przegóbu tylko całą półoś
Teraz nawet nie wiem czego mam szukać... Stuki są z lewej strony a gdy oglądałem samochód od spodu to gumy na przegubach sa pourywane z obu stron. Czy to oznacza że mam wymienić oba? Niestety jestem z tych "nietechnicznych" i dla mnie to czarna magia jest. Kiedyś miałem garbusa i dopiero przy nim zacząłem trochę łapać o co chodzi
Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam
JArek
PS. szykuję się na wyjazd do Zakopanego i czasu mam coraz mniej... a chciałem jeszcze wyskoczyć na Słowacje... nie chciałbym stanąć gdzieś na trasie
Ostatnio zmieniony przez whistler Pią Sie 17, 2007 12:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 10, 2007 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
Nie rozumiem tego gościa z Allegro
Spróbuj www.tomateam.pl , jak nie mają w sklepie na stronie, to zadzwoń do Tomiego - na pewno doradzi
Sugeruję wymianę obu przegubów, bo jak gumy w strzępach, to ten drugi za chwilę też się zacznie odzywać
Możesz spokojnie wymienić sam przegub bez półosi, a skoro masz walnięte gumy na obu, to najlepiej wymień oba. Polecam taki sklep: www.tomateam.pl dostaniesz właściwy przegub w dobrej cenie Tylko ważne jest czy masz ABS i ta informację musisz podać przy zakupie. Najlepiej napisz lub zadzwoń do Tomiego to najprędzej siędowiesz co i jak.
Czyli zgadza się - przegub ten sam co do SDI Nr części Rover - TDJ10016
Osobiście polecam firmę GLO - link do Twojego przegubu podałem wcześniej
No proszę więc jednak źle mnie poinformowano
Znasz jakieś miejsce gdzie można kupić taki przegub?
No i pytanie zupełnego indolenta... po obu stronach są takie same?
Yyyy... czy ktoś wie gdzie można kupić OD RĘKI przeguby do mojego Rovera albo jakieś zamienniki (GLO 3436K, Metelli 15-1366). Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś inne to proszę o informacje. Jakieś fatum z tymi przegubami normalnie Gdzie nie zadzwonie to albo nie ma jak tylko usłyszą że do Rovera albo "pracownik który się tym zajmuje jest na urlopie". Najlepiej jakby to był Poznań lub okolice.
Z góry dziekuje!
To było pierwsze miejsce gdzie sprawdziłem, zarówno dokładnie przeglądając sklep internetowy jak i wysyłając zapytanie mailem (no bo może tak być że mają a w sklepie nie prawda?). Wynik jednego i drugiego był negatywny niestety. W mailu odpisano mi że takie przeguby to chyba mieli parę miesiecy temu i tyle. Tak więc szukam w innych miejscach bo może tam będą mieć albo ściągną. Stąd moje pytanie czy ktoś zna sklep gdzie można od reki kupić taki przegub.
[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 3:58 pm ]
Udało mi się zdobyć całe półosie z rozbórki anglika pod Grodziskiem Wlkp. Niestety nie dało rady wymienić W warsztatach chcieli mnie umówić dopiero na przyszły tydzień. probowałem w Norauto ale pomimo wcześniejszej telefonicznej odpowiedzi że "nie ma problemu" odmówili dokonać wymiany. Jade z z tym co mam. W bagażniku półosie na wymiane. Może znajde jakiś warsztat w Zakopanem albo w Krakowie który mi to zrobi. Mam nadzieje że dojade. Wyjazd w niedziele - trzymajcie kciuki... jak będziecie widzieli stojącego na poboczu niebieskiego Rovera 220 SD na drodze do Zakopanego przez Wrocław... to będzie mój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum