Wysłany: Czw Sie 02, 2007 07:56 [R214 1.4 Benzyna] Znikający płyn w chłodnicy?
Witam wszystkich Rovero-Maniaków
Od pewnego czasu zauważyłem spory ubytek płynu chłodniczego w zbiorniku wyrównawczym, musze co kilka dni go dolewac.
Na warsztacie miałem sprawdzaną kompresję, więc uszczelka pod głowicą raczej odpada, a płyn na pewno nie przedostaje się do oleju.
Nie widać śladu wyciekającego płynu pod maską samochodu ani na wężach. Wskazówka temperatury jest na poziomie 1/3 więc tak jak powinno być.
Nie wiem co może być przyczyną, na warsztacie też nie potrafią dokładnie zdiagnozować problemu, powiedzieli, że z czasem samo się ujawni i mam czekać..
Będę wdzięczny za pomoc, może ktoś miał podobną sytuację ze swoim Roverkiem?
_________________ Pozdrawiam
Leszek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 07:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kozik dzięki za pomoc, nie chodzi mi tu o wskazówkę! Pytałem o coś innego.. a wskazówka nie ma tu dużego znaczenia. Miałem na myśli to, że nie dochodzi do górnego poziomu, a czy jest w połowie czy w 1/3 chyba nie ma wpływu na mój problem?!
Teraz dzwonili do mnie z warsztatu, bo akurat dzisiaj wymianiam rozrząd w Roverku i zauważyli wyciek z pompy wody, więc prawdopodobnie to będzie przyczyną ubywającego płynu.. Jutro już będzie wymieniona to okaże się czy była to jej wina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum