Wysłany: Pią Sie 03, 2007 23:57 [R623] Wymiana uszczelki pod głowicą
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1995
Witam, posiadam rovera 623 SLi z 1995 roku, z silnikiem hondy o pojemnosci 2,3 litra. Pekla mi uszczelka pod glowica, od znajomej ktora pracowala w warsztacie dowiedzialem sie ze razem z uszczelka powinienem wymienic jeszcze jedna czesc ktora w tych modelach roverow sie zatykala powodujac uszkodzeniw w/w uszczelki. Niestety ta osoba nie pamietala nazwy tej czesci a gdy zapytalem o to w warsztacie nastala dziwna konsternacja i otrzymalem odpowiedz ze razem z kompletem uszczelek powienienem otrzymac takze ta czesc (przewod)... Moje pytanie brzmi: czy to prawda i jak ta czesc sie nazywa...
Z gory dziekuje za pomoc...
Przepraszam takze za brak polskich znakow ale niestety nie wiem jeszcze jak zmusic angielskiego windowsa viste to obslugi kodowania ISO...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 22:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 23:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm... Niestety nie wiem o jaką część chodzi, ale czy jesteś pewny, że to tylko awaria uszczelki?
Bo ten silnik (H23A3) ma poważną wadę jeśli chodzi o konstrukcję głowicy i w przypadku przegrzania częściej uszkodzona zostaje głowica niż sama uszczelka.
Sprawdź to dokładnie, bo może okazać się, że po złożeniu silnika z nową uszczelką pozostaną te same objawy i do tego dziura w portfelu.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum