Wysłany: Czw Sie 16, 2007 13:28 [220sdi]miska olejowa-wymiana uszczelki-dokrecanie-kolejnosc
Witam mam przed soba wymiane uszczelki przy misce olejowej czy jest jakis manual albo cos takiego? chodzi mi glownie o to jaka jest kolejnosc srub i z jakim dociskiem je dokrecic.
Ostatnio zmieniony przez wesyl Czw Sie 16, 2007 14:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 13:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a ja mam takie pytanko zwiazane wlasnie z miska olejowa... czy pod sruba(korkiem)gdzie sie spuszcza olej jest jakas uszczelka? bo mi wlasnie cieknie z pod tej sruby.myslalem ze jest za slabo dokrecona ale gdy chcialem ja dokrecic to ani dgrnie....
Jest taka aluminiowa. możesz dokupić, np miedzianą nową i jak dokręcisz to będzie ok. bo te uszczelki się sprasowują przy dokręcaniu, więc po kilku razach nie ma już co sięsprasowywać obejrzyj jeszczec czy nie ma zadziorów itp. na wszelki wypadek
zmierz korek, i znajdź jakikolwiek sklep z artykułami hydraulicznymi (ale z hydrauliką siłową, a nie wodną tam sobie dokupisz tych uszczelek ile będziesz chciał z aluminium lub z miedzi (polecam te drugie) za dziesiąt groszy sztuka
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
zmierz korek, i znajdź jakikolwiek sklep z artykułami hydraulicznymi (ale z hydrauliką siłową, a nie wodną tam sobie dokupisz tych uszczelek ile będziesz chciał z aluminium lub z miedzi (polecam te drugie) za dziesiąt groszy sztuka
A w ostateczności silikon wysokotemperaturowy.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum