Typ: GTi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: wszystkie
Witam, widze ze nikt nie podjal tematu o wybijaniu 5. biegu.
Skrzynie wyciagnalem i okazalo sie ze naprawa jest nieoplacalna, lozysko i synchronizator 5.biegu...
I teraz pytanie do znawcow, czy skrzynia w moim modelu 1.4 103KM jest taka sama jak w overach 200 i 400 z tym samym silnikiem? Nie potrzebuje calej skrzyni, wystarczy mi 5. bieg, ale czy bedzie pasowal? Lub czy cala skrzynia z innego modelu bedzie pasowala?
P.S. Nie kontunuowalem w poprzednim temacie, bo wpis pojawia sie jako "edycja" i przez teo watek nie idzie na "gore".
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 19:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak te skrzynie są takie same, podejdzie tez z 1,6 i R111 , tylko tam są inne przełożenia
a jeśli masz juz rozebrane, to chyba remont jednak będzie tańszy
łożyska i synchronizatory nie są specjalnie drogie, tylko trzeba w to włożyć trochę więcej pracy niż w przełożenie skrzyni
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Skrzynia jest rozebrana, mechanior mi powiedzial ze nie oplaca sie naprawiac bo wyjdzie ponad 1000zl... Takze chyba to bedzie cos wiecej niz lozysko, bo mowil ze caly 5. bieg sie rozsypal, z reszta widzialem jak to wyglada.
A czy sprzeglo bedzie pasowalo do innej skrzyni?
A da sie przlozyc tylko 5. bieg z innej skrzyni? Czy na pewno bedzie pasowal, przelozenie moze byc inne.
cały piąty bieg, czyli co... koła i wałki też
W przekładanie poszczególnych biegów to bym się nie bawił, to tylko podniesie koszty, a jeśli przełożenie będzie inne, to koła mogą nie pasować
Sprzęgło powinno pasować
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum