Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 07:58 [214Si 1997r] Problemy z nawiewem i pilotem.
Witam. Moja dziewczyna kupiła Rovera 214Si. Bylem po nie w Niemczech. Autko ogólnie super (były drobne poprawki lakiernicze), alej jest jeden problem. Samochód jeździł we Włoszech. Wszędzie były głośniki, które przed sprzedażą zostały oczywiście zabrane (pozostały dziury w słupkach i zniczczona tapicerka drzwi - ale już kupiłem). W desce rozdzielczej w centralnej części w miejscu gdzie powinien być nawiew na kierowce wmontowany był chyba jakiś wzmacniacz albo radio - teraz została dziura. Kupiłem kratkę wraz ale po jej zamontowaniu i uruchomieniu nawiewu przy ustawieniu na max nawiew jest bardzo słaby. I tu po dłuższym wstępie pytanie: Czy w każdym z tych modeli jest tak samo czy może ktoś kto montował audio w samochodzie uszkodził kanały wentylacji?
Drugą sprawą jest to, że mamy tylko jeden pilot do samochodu. W razie zgubienia może być problem (chyba duży). Może ktoś wie czy taki pilot można dorobić, albo gdzieś kupić w okolicach Zielonej Góry. Dodam, że samochód ma imobilajzer, który uruchamia się po około 30 sek. po wyłączeniu silnika i aby go zapalić należy zadziałac pilotem.
Ostatnio zmieniony przez Mazi281 Sro Wrz 19, 2007 08:40, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 07:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 08:24
Wow kolejny Roverkowicz z Zielonej Gory Welcome on board
Co do pilota, to polecam:
1. www.tomateam.pl - w dziale komis - można kupic używanego pilota
2. poszukaj na forum namiay do chłopakow z Sulechowa - maja troche części do Roverów (sam juz kilkakrotnie korzystałem z ich usług - super)
Z zaprogramowaniem pilota jest problem, ponieważ w okolicach Zielonej nie ma nikogo, kto miałby komputer z końcówka do Roverów (a przynajmniej dotąd takowego nie znalazłem).
Jesli nie masz kodu do immo (potrzebny do przeprogramowania "obcego" pilota), to jesli koniecznie chcesz - najbliższy wiadomy mi komp znajduje sie w ASO Land Rovera w Komornikach Poznań. Dzwoniłem - chcą 250 PLN za wyciągnięcie kodu immo i zaprogramowanie pilota. Ja mam dokładnie ten sam problem (1 kluczyk + jeden pilot) i na razie dalem sobie na wstrzymanie - koszt dla mnie na razie na duży.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze bedziesz tut zaglądał Moze sie zobaczymy na lokalnym spocie
-----------------------ciach
A dla porządku wyedytuj tema i napisz w nawiasach kwadratowych model i rocznik Roverka, bo Cię zaraz moderatorzy ścigną
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 08:26
Po 1 popraw temat!!!
co do nawiewu to sprawdz czy nie sa gdzies pozaginane kanały....
a co do pilota to poszukaj na forum ... ja tez mam jednego pilota i stram sie go nie zgubic... poza tym immo da sie rozbroic kluczykiem trzeba miec tylko 4 cyfrowy kod
Temat do poprawki - model R w kwadratowym nawiasie na początku TEMATu.
String napisał/a:
Jesli nie masz kodu do immo (potrzebny do przeprogramowania "obcego" pilota),
Drobna korekta - ZTCW, to do zaprogramowania pilote NIE jest potrzebny kod immo. Jeżeli ktoś go nie ma, to może go sobie przy okazji programowania odczytać.
Przy programowaniu konieczne są WSZYSTKIE piloty do auta, inaczej nieobecne przestaną współpracować.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 08:31
witam do wszystkich ludzi z okolic Zielonej Góry jest tańsze miejsce niż komorniki , czyli u mnie . Nowe miasto nad wartą , samo programowanie + zczytanie kodu 110zł a z moim pilotem 180zł
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 08:34
@PHJOWI Tak sobie cały czas obiecuję że się do Ciebie wybiorę.
Cena zaiste atrakcyjna. Jak wypadnie pod drodze do Ciebie to sie zjawię - a wtedy bój sie - będę upierdliwym Roverkowiczem
@Mazi281 Wyedytuj posta i w TEMACIE a nie w treści posta daj te nawiasy kwadratowe.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
witam do wszystkich ludzi z okolic Zielonej Góry jest tańsze miejsce niż komorniki , czyli u mnie . Nowe miasto nad wartą , samo programowanie + zczytanie kodu 110zł a z moim pilotem 180zł
Witam serdecznie, temat stary ale dla mnie od niedawna świeży, bo mam kluczyk którym mogę sobie bagażnik najwyżej otworzyć.Chyba zgarnę swojego mężczyznę i wybiorę się do Ciebie. Bo jak na razie to on obsługuje pilota.he he
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum