Ostatnio zauważyłem, że przy przeciągnięciu obrotów na 2 biegu pod 6,7 tysiecy wlacza sie kontrolka hamulca recznego, oczywiscie po wrzuceniu 3 biegu juz sie nie oswieca, tak samo nie oswieca sie przy przegazowaniu na "luzie"....co moze byc powodem takiego stanu rzeczy? czy ta kontrolka uswiadamia uzytkownikowi jedynie ze cos nie tak z jego hamulcem recznym czy moze jej zapalenie ma jeszcze inne znaczenie?
....ostatnio zauwazylem ze przy wiekszych predkosciach w zakretach z lewego tylnego kola wydobywa sie dzwiek "baczka" cos jakby lozysko, ale nie sprawdzalem jeszcze....czy to moze miec jakis zwiazek z ta kontrolka?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lut 21, 2008 15:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli o moje zdanie chodzi to raczej sprawdź czy lewarek spoczywa na swoim miejscy i czy naciska przycisk..
Nie jestem pewien jak jest w roverku ale może ona sie zaświecać jak jest mały poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym. Musisz sprawdzić jedno i drugi (tego drugiego nie jestem pewien.
dawmax nie daje znaku, jak postepy w naprawie.. czyżby naprawił? Jestem ciekawy co było.. Może podzielisz się z nami i zdobędziemy kolejne, może nowe doświadczenie.
1. Sprawdzić poziom płynu hamulcowego
2. Jeśli zauważysz ubytek płynu sprawdz klocki hamulcowe
3. Jeśli zauważysz przedwczesne zużycie klocków (lub nierównomeirne dla obu kół) wymień je, a wraz z nimi tłoczki hamulcowe, możesz jeszcze ewentualnie przetoczyć tarcze hamulcowe, żeby było jak powinno
4. Dolej płynu i ciesz się życiem
Dzieki za wsparcie dla WSZYSTKICH
PROBLEM IS SOLVED!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum