Wysłany: Czw Maj 29, 2008 19:33 [R620] Problem ze znalezieniem przegubu wewnętrznego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
Mam mianowicie problem ze znalezieniem przegubu wewnętrznego do mojego Roverka 620SI z 93 roku, bo tam mam luzy, kiedyś niechcący wypiela mi sie półośka i od tamtej pory zaczęło stukać a złożyłem prawidłowo i dałem smaru tyle ile trzeba było, a teraz mam problem ze znalezieniem nowej i mianowicie chciałem sie dowiedzieć czy były jakieś rożne rozmiary tych przegubów czy do wszystkich modeli był stosowany ten sam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 21:51
Spróbuj zapytać Tomiego, kontakt znajdziesz na www.tomateam.pl, tylko z uwagi na zbliżający sie zlot nie wiem czy zdołasz się z nim skontaktować w tym tygodniu.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 06:58
No to chyba trzeba szukać używki.... To się raczej rzadko psuje...
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Już ratuje kolege:)
Oto numer
TEL.042 637-31-99,
KOM.507 090 630 do firmy która ma przeguby ktore potrzebujesz. Ja nie mogle nigdzie dostac przegubu wew. wiszącego. A
oni mi zalatwili koszt to +-230zł
Pozdrawiam
Dzięki zaraz sie skontaktuje i dam znać czy dalio sie załatwić
[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 13:00 ]
Dzięki Alpine za pomoc właśnie zamówiłem ten przegub teraz czekam aż przyjdzie Jeszcze raz dziękuje
[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 13:11 ]
Jeszcze nurtuje mnie pytanie czy były jakieś różne te przeguby czy nie zmieniały sie w zależności od rocznika albo pojemności silnika
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 11:34
NEOSSS napisał/a:
olekorson, przeguby były różne w zależności od modelu abs/lub bez abs, oraz rodzaju silnika i do danego rocznika...
Wewnętrzne też?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Mi sie wydaje ze różniły sie tylko rodzajem silnika to znaczy diesel miał inne hondowskie silniki inne i roverowski silnik miał inny tak mi sie wydaje ale nie jestem pewien
tak jak myślałem tak wiec przeguby od benzyniaka hondy będą pasować nie ważne chyba od pojemności bo do hondy accord przeguby wewnętrzne pasują do 1,8 2,0
[ Dodano: Sob Cze 07, 2008 23:22 ]
przegub już wymieniony i działa wszystko jak należy dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum