Witam wszystkich
Zaczęły się deszczowe dni i zaczęły się tez problemy z parowaniem szyb. Jednak nie chodzi mi o przednią szybę, bo po przeczytaniu kilku postów na ten temat na forum z przednią szyba jakoś sobie poradzę (chyba). Chodzi mi o resztę szybek. Jak jadę sam to nie ma z tym problemu, ale jak wsiądą jeszcze 3 osoby (trzeźwe ) to wtedy moment i mam zaparowane wszystkie szyby. I tu moje pytania. Jak sobie z tym radzicie? Jak ustawić pokrętła, suwaki? może jakieś "tajne" sposoby Dodam, że klimę mam sprawną, ale to działa tylko na przednią szybę. Filtr kabinowy wymieniałem niedawno. Napiszcie jak wy sobie z tym radzicie.
_________________ POZDRAWIAM
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 13:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja otwieram delikatnie przednie okienko od strony kierowcy (swoje) i po chwili wszystkie szybky mam odparowane, jeśli chodzi o przód i tył (szyba), to mam od tego nawiew przód, a tył no to wiadomo, ogrzewanie...
jeśli klimatyzacja jest sprawna, filtr przeciwpyłowy wymieniony to wystarczy przecież uruchomić klimatyzację i w około 10-15s. masz odparowane auto wewnątrz
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 12:09
yorker napisał/a:
Jednak nie chodzi mi o przednią szybę
wiesz bardziej chodziło by mi o całą resztę szybek. Może czymś je umyć, o ustawienie pokręteł tak żeby przy 3,4 osobach w środku właśnie szybki tak mocno nie parowały
---------
EDIT
że tak zmienię temat troszkę, ale nie będę zakładał nowego wątku. Który bezpiecznik jest od pompki tylnego spryskiwacza???
_________________ POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez yorker Nie Lis 02, 2008 12:36, w całości zmieniany 1 raz
Zawtra [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 12:20
Ja kiedyś w tesco kupiłem taki środek antifog, niby przeciwko parowaniu od wewnątrz. Powiem tak, szyby parują, ale dużo szybciej odparowywują po włączeniu ogrzewania.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 23:39
Wielkie dzięki za te wszystkie porady, a wracając do pytania odnośnie bezpiecznika od tylnego spryskiwacza wie ktoś który to. Bo z ang u mnie tak sobie i sam nie mogę obczaić
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 12:28
Witam,
Ponadto, jeszcze jedna zasada, która winna obowiązywać wszystkich w aucie przy chłodnej, mokrej pogodzie, tak humorystycznie - "mordy w kubeł, nie dyskutować, oddychać nosem" , to pomaga, pozdr......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum