Wysłany: Pon Lis 17, 2008 17:55 [All] czy to juz czas??
..czy to juz pora najwyzsza sciagnac lakierki i ubrac zimowki??..coraz zimniej coraz mokrzej ..czy moze jeszcez wiosna nas odwiedzi??..bo jak nie to jzutro zmieniam oponki
_________________ R620Si ltd Nightfire Red
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 17:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja zmieniłem w czwartek, bo na poniedziałek (dziś) zapowiadali śnieg, a w weekend nie miałem czasu.
Teraz prognoza jest na środę, ale tempertatury już są takie, że na pewno używanie zimówek nie zaszkodzi.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
i wlasnie tak zrobie:)..jutro po pracy zmieniam na zimowki bo niedajboze jakby przymrozilo to ja na tych 17tkach 225 szerokich to sie zabije a mam 17 km do pracy:)
wczoraj byl monsterek i za jedna tura poszly nowe klocki z tylu, malowanie zaciskow przod narazie dla sprawdzenia, no i oczywiscie zimowki... jakos teraz bardziej "komfortowo" jest tylko dzis jezdzac na pamiec zakrety stwierdzilem, ze musze sie tez przestawic w tryb zimowy z prawa noga
niestety stweirdzam ze moje zimowki sa glosniejsze od letnich
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
_________________ Nie kradnij.Rząd nie znosi konkurencji.
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 09:16
najwyzszy czas zadbac o stan akumulatorka i połaczeń elektrycznych Dzis moje R75 dostapiło zaszczytu odpalania poprzez holowanie za Polonezem Caro
A najlepsze było to, że Polonez też prawie umarł w trakcie holu, bo R75 to nie ta liga
Palisz diesla na hol??..niewiem czy to dobrze lepiej kup kable rozruchowe:)..
btw niewiem jak w innych rejonach polski ale dzis w Nowy Saczu bylo -8 tak wiec zjem sniadanko i ide przygotowac malenstwo na zime; buciki zimowe, filcyk na akumlator, wazelinka na uszczelki zimowy plny do spryskiwaczy:)..aa no i jakas skrobaczke do auta musze wsadzic bo dzis szybe skrobalem karta bankomatowa:)
no tego się boję w zeszłym roku po zmianie prawie z ronda wyleciałem
wydawaloby sie ze to tylko kolo, a tu prosze jaka roznica. z 17/205/45 przerzucilem sie na 15/195/55*chyba i jakos tak miekko sie zaczelo robic, nazakretach wychodzic zamiast sie kleic itp itd O_o no coz , na gazie teraz to tylko po placu jak snieg spadnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 07:20
Thrillco napisał/a:
Dzis moje R75 dostapiło zaszczytu odpalania poprzez holowanie za Polonezem Caro
A najlepsze było to, że Polonez też prawie umarł w trakcie holu, bo R75 to nie ta liga
Ja Poldem holowalem juz Vectre, Primere, innego Polda i wyciagalem powieszonego na skarpie Mondeo Kombi Pold nie taki slaby jak ci sie zdaje
A w Kurduplu mam caly czas zimowki i ostatnio stwierdzilem, ze chyba wolalbym porzadne deszczowki niz zimowki. Sniegu od 2 lat nie widzialem na oczy (nie no jeden czy dwa dni byla breja), ciagle tylko deszcz, deszcz, descz....
hehe.. ja juz mam od 30. października opony zimowe
PTE napisał/a:
Ja sobie na ten rok kupuję drugi komplet felg (290zł), bo już mnie męczy szukanie dobrego i nie zajętego wulkanizatora dwa razy do roku.
Dobra inwestycja mieć zaraz zimówki na felgach. Nie lubię jak się jedzie do wulkanizatora a tu jakiś facet chce zmienić na zimówki i ma same gumy bez felg Godzina czekania
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
ale nie godzina bez przesady, letnie mi zakładali z wywazeniem w 20-25 minut i nowymi wentylami
Pytanie jak się panu spieszy...
Ja naszczęście dostałem dwa komplety felg i sam zmieniam, a potem jadę na wyważenie jak już nie ma kolejek, bo mam solidnego fachowca, ale kolejki do niego w sezonie na zmiany są do 2 tygodni, a zmiana zajmuje 45 minut jesli jest bez felg.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ja jutro jade nawlec zimówki na stalowe felgi ! ale nie godzina bez przesady, letnie mi zakładali z wywazeniem w 20-25 minut i nowymi wentylami
No to masz szybki serwis Ja w tamtym roku czekałem godzinę na goscia żeby wyjechał. Dlatego już w tym roku je wcześniej wymieniłem jak tych kolejek nie ma
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ja sobie w Anglii zimówki odpuszczam, jednak nowe buty lada chwila bede musiał zakupić
A z tą przekladką w godzine to lekka przesada, pół godz na luzie, a jak jeszcze jakiś pomocnik czy dwóch jest, przecież czas to pieniądz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum