Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 14:22 [R200 1.4 98r ] kilka pytan o skrzyni biegow
panowie mama takie pytanie gdzie jest wlew oleju do skrzyni w tym aucie gdzie na forum czytalem ze za filtrem powietrza ptrzac od przodu ja tam znalazlem taka plastikowa zatyczke zdjolem ja i jest mtam dziurka czy to to?
drugie pytanie jesli to to to ile powinno byc oleju??
trzecie pytanie jesli jest malo to czy moge czegos dolac czy musze caly zmienic??
prosilbym o dokladne odpowiedzi prosze nie mowic ze temat juz byl wiem o tym szukalem ale potrzebuje konkretnych odpowiedzi i chce miec pewnosc poprostu
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 14:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 14:35
zapal napisał/a:
gdzie jest wlew oleju do skrzyni w tym aucie gdzie na forum czytalem ze za filtrem powietrza ptrzac od przodu ja tam znalazlem taka plastikowa zatyczke zdjolem ja i jest mtam dziurka czy to to?
wlew jak i zarazem kontrolka poziomu oleju znajduje sie niedaleko lewej polosi, a ta czarna plastikowa zatyczka jest to odpowierzenie skrzyni przez ktore wiekszosc posiadaczy leje olej (bo i wygodnie) tylko delikatnie bo powietrze moze wybic olej do gory
zapal napisał/a:
drugie pytanie jesli to to to ile powinno byc oleju??
sucha skrzynia 2l a wymieniajac olej to 1.8l
[ Dodano: Czw Gru 11, 2008 14:38 ]
zapal napisał/a:
trzecie pytanie jesli jest malo to czy moge czegos dolac czy musze caly zmienic??
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 14:42
kolego a moglbym mi wytluamczyc tak dokladnie na chlopski rozum gdzie ten wlew nie znam sie nie jestem mechanikiem i stwierdzenie lewa pol os nic mi nie mowi napisz jak to wyglada i w ktorym dokladnie miejscu to jest bede ci wdzieczny
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 14:55
wiem ze przez odpowetrznik wygodniej tylko najpierw trzeba spuscic to co tam jest
[ Dodano: Czw Gru 11, 2008 15:00 ]
ok czyli z tego rusunku wynika ze srubka oznaczona nr 3 sluzy do spuszczenia wszystkiego a 2 do kontroli ile jest no to juz cos wiem
ide do roverka patrzec gdzie to jest
Przepraszam że się wbijam w temat ale ostatnio zauważyłem że czasami przy wrzucaniu 1 napotykam opór i zdaża się że nie chce wejśc bo opór czuje po kilku próbach wchodzi,czym to może byc spowodowane?
chyba kolego masz to co ja tylko ze mi poporstu cisno chodzi skrzynia;] ale biegi wchodza:)
No ja czasem tak mam że tak jakby coś tam blokowało i tylko kawałek wejdzie i po kilku próbach wskakuje no i tak jak pisałem chyba że dziwne to bo np na następnych światłach wchodzi jak w masełko
a nie próbowałem wrzucac 2 i znów 1 jak co to wypróbuje,kolega mi mówił żeby wysprzęglic kilka razy ale to troche mało czasu jest na takie coś np na światłach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum