Wysłany: Sro Mar 09, 2011 13:57 [R75] Zmiana zderzaka na MG ZT
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Korzystając z okazji że miałem małą stłuczkę i uszkodzeniu uległ przedni zderzak zastanawiam się nad zmianą na taki jak jest w ZT czy wszystko jest p&p czy trzeba coś przerabiać ? no i kwestia znaczków żeby nie było to czy w miejsce MG zmieści się taki z powiedzmy R45?
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 18:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
będzie wiocha jak tralala...
znaczki nie będą pasować bo mają inny kształt, do tego inne kierunkowskazy musisz wsadzić i halogeny
nie będzie chromów, bo listwy w ZT są pod kolor nadwozia
Generalnie będzie to wyglądało tak, że auto na 100% miało stłuczkę a właściciel nie zna się na marce i dobrał zderzak od innego auta
ameryki mi nie odkryłeś ja sie pytałem raczej o wielkość roverowego znaczka bo od 75 jest na bank za duży i chyba nie myślałeś ze będę naklejał że znaczek na znaczek
kris-tofer napisał/a:
do tego inne kierunkowskazy musisz wsadzić i halogeny
nie myślałeś chyba że będę próbował wsadzić podłużne kierunki w okrągłe otwory no błagam cie nie o takie przeróbki mi chodziło tylko np zgranie z błotnikami maską i miejscami montażowymi
kris-tofer napisał/a:
Generalnie będzie to wyglądało tak, że auto na 100% miało stłuczkę a właściciel nie zna się na marce i dobrał zderzak od innego auta
dlatego zrobiłem zdjęcie po stłuczce .... nieźle to wymyśliłem nie ? nie spodziewałeś sie pewnie tego?
kolego jeśli nie miałeś na żywca do czynienia z zt albo samym zderzakiem od niego to wiem tyle co ty i nie obraź się ale chciałeś się chyba tylko pomądrować a nie mi pomóc już nie wspomnę o drugim koledze.
Poza tym nie rozumiem was coś z wami nie tak nie podoba wam się ZT ?
a jeśli chodzi o chrom to lusterka i listwy po bokach już dawno poszły w kolor ....
no więc kontynuujac ktoś wie czy nie będę zmuszony do rzeźby (w miejscach które uwzględniłem powyżej )w trakcie zmiany zderzaka ? i jeszcze kwestia zamykania maski, jak to jest rozwiazane w ZT?
Kiedyś w drugim dniu imprezowania, po XX piwie też przemknął mi przez myśl taki pomysł. Jak tylko wytrzeźwiałem, od razu myślałem inaczej. Ja tylko zakładałem aby z zewnątrz zmienić wszystko, łącznie z listwami, ramkami okiem, tylną klapą itd... We wnętrzu myślałem aby włożyć poduszkę od MG i pomalować w siwy kolor. Wówczas byłoby coś a'la MG7. Na szczęście jak wytrzeźwiałem pomysł przeszedł Co do R75 ze zderzakiem od ZT, widziałem coś takiego kiedyś we Wrocku. Wyglądał jak kupa.
Co do montażu zderzaka - pasuje wszystko idealnie, nic nie musisz przerabiać, jak klocki lego.
Zamykanie maski jest inne - wystarczy przełożyć sam rygiel, który w ZT ma taką konstrukcję, że wkładasz rękę przez uchyloną maskę i popychasz odbojnik (jak w większości aut)
hvil, ma rację, jak masz oszpecać R75 tonie przyznawaj się do tej marki i ludzi, którzy ją reprezentują. I nie mam tu na myśli tego, że ZT mi się nie podoba, tylko ZT ma swój urok a 75 ma swój inny urok, takie przeszczepy to śmiech na sali, a może zamiast znaczka rovera walniesz sobie BMW? powinno lepiej pasować w miejsce MG
dafit napisał/a:
no więc kontynuujac ktoś wie czy nie będę zmuszony do rzeźby (w miejscach które uwzględniłem powyżej )w trakcie zmiany zderzaka ? i jeszcze kwestia zamykania maski, jak to jest rozwiazane w ZT?
jeśli już chcesz tego przeszczepa, to będziesz musiał użyć dobrego hebla, spawarki i koniecznie młota, wiadro szpachli, farbę i wałek do malowania
P.S. wrzuć fotki jak już skończysz robotę, niech pośmieją się wszyscy
Fakt jest taki, ze R75 jest ładniejszy od ZT w ZT jest inny nie tylko zderzaki,listwy i znaczki. To także inne podświetlenie wnętrza, inny materiał na fotelach etc. ZT to typowo wóz sportowy i przeróbki R75 na ZT to troszkę za droga sprawa by zrobić to porządnie. Oczywiście tak by zachować twarz wśród zatwardziałych użytkowników Roverka Bo różne cuda robią z autkami Jedno jest pewne Roverka się nie tuninguje i nie przerabia od tego są japończyki i niemieckie marki jak VW i BMW
Należałem swojego czasu do Crazy Cars ale miałem wtedy Seata. Ostatnio jak dzwonili do mnie powiedziałem: "Mam teraz Rovera 75 i autko jest samo w sobie dopracowane stylistycznie więc już nie tuninguję"
Powiem, tak też kiedyś przerabiałem ten temat czarny rover 75 , myślałem, żeby zrobić zderzak od MG ZT a listwy chromowane zastąpić tymi co są w MG, jednak problem jest z wajchą do otwierania maski wysuwa się z grilla w 75 a w MG jest tam siatka, więc porzuciłem pomysł, ale chętnie zobaczę zdjęcia.
dodajcie do kompletu inne siedzenia i boczki, inny kolor kokpitu, inne zegary i kierownica, inne felgi, twardsze zawieszenie, zdejmowanie i malowanie listew chromowanych, później bujanie się z wodą w samochodzie - przeróbek jest sporo
...mi się wydaje że to kwestia gustu po prostu wyglądał by jak chiński MG7 (jak na załączonej fotce) a MG7 z dużym grillem ala audi wygląda całkiem fajnie i wcale nie nazwał bym tego wiochą jak co niektórzy "wielkomiastowi"
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum