j.w. pytanie do znawców - jakiej firmy filtr węglowy do r 416si z klimą fabryczną
Filtronowski K1082 - nie występuje w wersji węglowej - stąd moje pytanie.
Jakiej firmy można dostać odpowiednik K1082 w wersji węglowej
żeby nie było użyłem opcji "szukaj" ale odpowiedzi znalezione nie były zadowalające i jednoznaczne - funkcja googlowanie też niewiele przyniosła - są jakieś - ale te firmy jakieś takie nijakie....
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 16:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
j.w. pytanie do znawców - jakiej firmy filtr węglowy do r 416si z klimą fabryczną
Filtronowski K1082 - nie występuje w wersji węglowej - stąd moje pytanie.
Jakiej firmy można dostać odpowiednik K1082 w wersji węglowej
żeby nie było użyłem opcji "szukaj" ale odpowiedzi znalezione nie były zadowalające i jednoznaczne - funkcja googlowanie też niewiele przyniosła - są jakieś - ale te firmy jakieś takie nijakie....
o najprostszym rozwiązaniu nie pomyślałem, ale teraz to już za późno....,gdybym tak ze dwa dni temu zamówił - to dziś bym miał, a ja się bujałem po mieście i szukałem w sklepach - a na dziś mi potrzebny
po pierwsze filtr filtrona to papierowa kupa ktora nawet pol roku nie wytrzyma bo zgnije od wilgoci. Nie mam zamiaru dawac 40-50pln za papierowa harmonijke w papierowej ramce z mizerna piankowa uszczelka na obwodzie, wyglada to jak zadanie z "pracy techniki" z dawnej podstawowki..lipa i tyle. to juz lepiej na plastikowa ramke co pol roku nowa rajstope naciagac, bedzie lepszy efekt, przynajmniej nie bedzie miala w czym wilgoc siedziec
proponuje zapytac w tomateam albo na allegro, tam widywalem znacznie lepiej wygladajace filtry zaffo
_________________ 820ti Coupe raw power
Ostatnio zmieniony przez paff Czw Lut 12, 2009 16:44, w całości zmieniany 1 raz
po pierwsze filtr filtrona to papierowa kupa ktora nawet pol roku nie wytrzyma bo zgnije od wilgoci. Nie mam zamiaru dawac 40-50pln za papierowa harmonijke w papierowej ramce z mizerna piankowa uszczelka na obwodzie, wyglada to jak zadanie z "pracy techniki" z dawnej podstawowki..lipa i tyle. to juz lepiej na plastikowa ramke co pol roku nowa rajstope naciagac, bedzie lepszy efekt, przynajmniej nie bedzie miala w czym wilgoc siedziec
wg moich skromnych obserwacji ten filtr to kurzołap i tyle i zeby spelnial swoje zadanie trzeba by go wymieniac/czyscic co pol roku, po takim czasie kurz za pieknie nie pachnie
wole swoj stary dobry filtr Rovera ktory sklada sie z plastikowej siatki zlozonej w harmonijke w plastikowej ramcje, na plastikowa siatke naciagnieto taka tkanine - fizeline, ktora kiedys jak byla nowa to byla pewnie "nawęglowana" . Teraz nie jest nowa i nie jest nawęglowana, ale ja wole to trzymac i 2 razy w roku to wyprac (zamiast 2 razy zaplacic za papierowy wynalazek filtrona 80-100pln)
oni specjalnie nie robia tych filtrow z plastiku, bo by sie nadawaly do ponownego uzytku po wypraniu....a tak sa z papieru i chcac nie chcac trzeba je wymieniac.....ot postep
wg moich skromnych obserwacji ten filtr to kurzołap i tyle i zeby spelnial swoje zadanie trzeba by go wymieniac/czyscic co pol roku, po takim czasie kurz za pieknie nie pachnie
Przecież nie chodzi o filtr Filtrona - jak napisałem - filtron nie ma K1082 w wersji węglowej, więc po co ta cała dyskusja - a w zasadzie monolog
paff napisał/a:
wole swoj stary dobry filtr Rovera ktory sklada sie z plastikowej siatki zlozonej w harmonijke w plastikowej ramcje, . Teraz nie jest nowa i nie jest nawęglowana, ale ja wole to trzymac i 2 razy w roku to wyprac
Dlatego chcę kupić filtr węglowy(np zaffo - też ma tą kratkę) a nie zwykły, z tą różnicą, że jak minie te 15 - 20 kkm to wymienię na nowy - ktoś w końcu po coś ten aktywny węgiel tam wsadził, a jak go wypierzesz to już nie jest to filtr węglowy
paff napisał/a:
oni specjalnie nie robia tych filtrow z plastiku, bo by sie nadawaly do ponownego uzytku po wypraniu....a tak sa z papieru i chcac nie chcac trzeba je wymieniac.....ot postep
Wątpię żeby to o to chodził.... po prostu idą na taniochę i tyle a filtr tak czy siak trzeba wymieniać co jakiś czas.
Ja na przykład wymieniałem swój w marcu tamtego roku - teraz stuknęło jakieś 20 kkm i nadejszla wiekopomna chwila aby wymienić - bo już ciężko dmucha.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum