to pamiętam z czasów kadeta....
to jest zawór przyspieszający nagrzewanie, który za pomocą podciśnienia otwiera dolor powietrza znad kolektora wydechowego (gdy silnikjest zimny)
na pewno pos tym kółkiwm znajdziesz 2-3 cm rurki idącej w dół do kolektora
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 12:59
a skąd ja to mam wiedzieć ?
zależy jakie trasy robisz.....jak robisz krótkie trasy z dłuższymi przestojami to może się nawet z 1-2 (l)uzbierac na 100km-oczywiście mówimy o zimie......jak robisz długie trasy to raczej będzie pomijalne......
p.s.
jak ktoś chce poprawiac "fabrykę" i demontowac różne "ustrojstwa" to trzeba najpierw się zastanowić czy to przypadkiem nie przyniesie to wiecej szkody niz pozytku........
Ostatnio zmieniony przez tetryk Sob Mar 07, 2009 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum