1. Od czasu do czasu nie rozbrajał mi się immo, musiałem dopiero nacisnąć przycisk na pilocie. Rozebrałem kluczyk i okazało się, że prawy i środkowy lut odpadł i bateria nie jest dociskana. Chodzi mi o luty przy mocowaniu baterii: http://www.askthemechanic...b%20battery.jpg . Wsadziłem papierek, żeby dociskał i już było dobrze. Doszedłem do wniosku (później okazało się ze głupiego ze dolutuje u kolegi te które odleciały. Kolega dolutował, i co się okazało pilot nie działa . Po chwili odlutowaliśmy do poprzedniego stanu, wsadziłem papierek i pilot działa. I teraz mam pytanie czy w waszych pilotach wszystkie 3 nóżki są dolutowane czy tylko lewa ?
2. Po tym doświadczeniu doszedłem do wniosku ze jednak będzie lepiej jak będę miał drugi pilot i drugi kluczyk. Niestety ale nie mam kodu do immo i teraz pytanie czy na podstawie starego pilota i samochodu będzie dało się dorobić pilot jak i sam kluczyk i czy robi to ktoś w Krakowie.
Z gory dziekuje.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ad. 2.
Zaprogramowanie nowego/używanego kolejnego pilota wiąże się z podpięciem samochodu do komputera. Kluczyk dorobisz w każdym punkcie dorabiania kluczy (jak chcesz mieć z napisem ROVER to musisz taki kupić np. w TomaTeam http://www.tomateam.pl/sk...&m_dzial=&c=249 ). Przy okazji podłączenia auta do komputera, można odczytać przydatny 4-cyfrowy kod immobilisera (zakładka security).
Powodzenia!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie zrozumieliśmy się Pytałem oto czy wszystkie nóżki muszą być przylutowane bo gdy u kolegi elektronika przylutowaliśmy wszystkie 3 nóżki to przestał działać.
mateusz, musiało być przy jednej nóżce przebicie do jakiejś innej ścieżki...
tak na prawdę nie wszystkie nóżki muszą być przylutowane, bo prąd tam jest taki, że jedna porządnie przylutowana starczy, że hop siup
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum