Kupiłem Rovera jakieś pół roku temu i przez ten czas (zima) nie używałem klimatyzacji. Teraz chciałbym ją przygotować do jej używania. Co należy po kolei zrobić przed rozpoczęciem jej używania?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 17:08
Wywalic stary filtr kabinowy-odgrzybic klime-zalozyc nowy filtr.
Klime nawet w zime powinno sie uruchamiac np. raz w tygodniu i dac jej popracowac jakis czas.
Najłatwiej to psiknąć jakąś pianką do klimatyzacji na parownik, po wyjęciu filtra, poxniej przewentylować układ bez filtra, a jak juz się oczyści to załozyć filtr i gotowe Na kazdym srodku jest instrukcja obsługi też
ja wlasnie przed chwila uzylem tego srodka http://www.carplan.pl/now...d_kat=97&id=287 i potym zapodalem nowy filtr a stary wygladal nieciekawie i od razu polecam filtr Mann-a a nie filtrona ktory nie mam ramki z plastiku tylko z kartonu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum