Wysłany: Pią Maj 08, 2009 13:52 Problem a opłata akcyzy Rover 200
Witam mam pewien problem zakupiłem sobie Roverka 200 sprowadzonego z Wloch. Mam problem z opłata akcyzy w UC. Wyżej wymieniona instytucja nie może określić wartości tego samochodu gdyż w ich bazie nie widnieje taki typ samochodu "200". A na umowie kupna/sprzedaży jest typ samochodu 200 na aucie równiez tak pisze.... Silnik w aucie jest 1,4 benzyna czyli niby typ Rover 214 Si... Lecz urząd mowi ze w papierach jest Rover 200 i nie mogą go wycenić... Możecie mi coś poradzić Prosze
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Idź do innego UC, może tam inaczej na to spojrzą, bo jeśli nie, to pozostaje dokonanie zmian w dokumentach, bo innej opcji aby to przejść nie widzę, no chyba że masz jakiegoś znajomego co ma wejścia i pomoże załatwić sprawę. Niestety u nas w PL wszystkiego się czepiają, ale żeby aż tak to aż dziwne dla mnie.
Twój R ma już wprowadzone nowe oznaczenia modelowe, czyli samo 200 na klapie.
dlatego nie maja... seria 200 byla od 1998 roku i tak jest w wiekszosci katalogow /autotaxie. Ja bym osobiscie napisal odwolanie, jesli nie potrafia wycenic auta niech wezma cene z umowy lub na wlasny koszt wezma rzeczoznawce.
Ciebie nie powinno obchodzic to ze oni nie potrafia tego wycenic.
W odwołaniu poproś o prawne podstawy odrzucenia twojego wniosku o akcyze. NIC USTNIE WSZYSTKO PISEMNIE!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum