Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:58 [R 45 1.8 00r] Tylne hamce bardzo slabe (tarczowe)
Witam
Jak w temacie, po przegladzie okazalo sie ze mam slabe tylne hamulce no i reczny tez nie jest rewelacyjny ale cos tam trzyma.
Po rozebraniu okazalo sie ze jest wszystko OK, tz. nic nie jest zapieczone i wszystko ladnie pracuje. Plyn, tarcze i klocki wymienione i dalej slabe hamulce. Uklad odpowietrzony prawidlowo. Co jeszcze moze byc nie tak? Czekam na jakies wskazowki
pozdrawiam
_________________ [R 45 1.8 00r]
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
snake0908, w R400 są ona tak jakby przyczepione do ściany grodziowej. Są na przewodach hamulcowych pod machą centralnie na środku. W R45 powinno być tak samo.
Jednak co należy z nimi zrobić czy przeczyścić czy wymienić na nowe tego Ci nie doradzę niestety bo nie wiem. Jednak wydaje mi się że przeczyszczenie by wystarczyło.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum