Witam...mam taki mały problemik.
W tym tygodniu zrobiłem wymianę wszystkich płynów, filtrów i ogólnie taka większa odnowa...i nie wiem co z wymiana świec. Podobno w tym modelu ( 45b z 2000r ) są świece tytanowe. Z reguły stosuje się je w samochodach gdzie dostęp do nich jest utrudniony...a jak wygląda dostęp do świec w mojej 45...?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 09:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 22:50
Trzy wymienisz sam bez problemu a czwarta to juz problem.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
August, czy "45b" oznacza że Twoje auto ma silnik benzynowy? Jeśli tak, to świece są platynowe a nie tytanowe Wymienisz sam bez problemu, potrzebny Ci będzie jedynie długi klucz z nasadką o wąskich ściankach (16, jeśli się nie mylę). Ja do swojego wstawiłem zwykłe iskry za 36zł/kpl. - przejechałem na nich 17 tys. km bez żadnego problemu. Platynowe są trochę droższe - poczynając od 20zł/szt. (Brisk, Autolite) do nawet ok. 70zł/szt. (NGK, Denso czy oryginalne MG Rover).
EDIT: Problem z czwartą świecą o której mówią koledzy dotyczy diesla.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:23
August napisał/a:
kurde to chyba sobie daruje wymianę tych świec jak z jedna jest problem...
Skoro to benzyna to nie ma problemu. Jak kolega wyżej napisał, sam sobie je wymienisz bez problemu. Problem o którym pisałem wcześniej dotyczy diesla
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 21:54
Nie zapomnij podziękować tym co Ci doradzili (opcja pomógł)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum