Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 32 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 12:47 [R620] Problem z silnikiem / gaśnie / check engin
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
hej
od pewnego czasu walczę z rowerkiem, ponieważ wystąpiły poniższe objawy
- zaczeło się od tego iż bardzo ciężko odpala na zimnym silniku (oczywiście od razu wymieniłem świece, przekaźnik, filtr ropy oraz gruszkę) ... niestety nie pomogło
- od dwóch tygodni ciężko odpala nawet na ciepłym silniku (np po przejechaniu 20km i zgaszeniu na 2 minuty)
- stracił bardzo na mocy
- od niecałych dwóch tygodni potrafi zgasnąć na wolnych obrotach (np. przy wolnej jeździe w korku i redukcji biegu z 3 na 2)
- no i co pewien potrafi w czasie jazdy przy około 2tys obrotów na 3 lub 4 biegu zapalić się Check Engine
pierwsze co zrobiłem do sprawdzenie i przeczyszczenie wiązek przewodów - niestety nie pomogło
byłem na diagnostyce komputera - wyszedł błąd nastawnika dawki - więc pojechałem do speca od pomp (podobno najlepszy zakład na dolnym śląsku - w sobótce) - ale czyszczenie nastawnika nic nie pomogło
co o tym koledzy myślicie ? ... czyżby czekała mnie wymiana pompy ? ... na co trzeba szczególnie uważać przy kupnie i wymianie ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 22:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 12:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum