Wysłany: Sro Sie 05, 2009 16:52 [R200 1.4 Si 98] ciągłe wibracje
Witam.
Pisałem już wcześniej o tym problemie, ale cóż mam go dalej. Mimo, że wymieniłem silnik z r25 oraz przewody wn. zostawiłem sonde lamde oraz silnik krokowy. To nadal mam ten sam problem. Problem polega na tym że silnik cały czas wibruje i czy to na wolnych obrotach czy też na wysokich. Nie ma też znaczenia czy jest ciepły czy zimny. Cały czas są wyczuwalne wibracje. Na wolnych obratach wibracje przechodzą do kabiny i drżą wszystkie plastiki, a na wysokich dochodzi głuchy dzwięk. żaden mechanik nie jest mi wstanie pomóc. Najgorsze jest to ze kazdy mówi mi że silnik pracuje dobrze, a ja wiem ze nie. Czytając forum stawiam na sonde. Za chwile wybieram sie w daleką podróż i chciałbym wrócić tym autem bez zadnych problemów. Czy z niby uszkodzoną sondą i tym wibrującym silnikiem podróz wogle jest mozliwa?. Dodam też że pali jakieś 10l/100km w mieście.
Prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
troszke mnie to uspokoiło. Ale czy to normalne, że w kabinie wszystkie plastiki mi lataja na wolnych obrotach? Zawsze wydawało mi się, że silnik powinien pracować równo a wkręcając go na obr. powinien świstać a nie wibrować. Skoro to normalne to dzieki.
[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 22:56 ]
Miałem racje, silnik za bardzo wibrował a powodem były przecięte przewody na zagięciu tylnej klapy. Przeglądając forum napotkałem ten temat: http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=43737 polecam go wszystkim bo problemów może rozwiązać wiele. U mnie objawiało sie to tym ze wibrował silnik oraz co jakiś czas zapalała mi sie kontrolka ogrzewania tylniej szyby podczas hamowania. teraz problem znikł. Silnik pracuje równo aż miło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum