Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 14:28 [r216 Coupe 97r] Wyciek przy skrzyni??? Co to?
Witam dziś zadbałem o układ chłodzenia i wchodząć pod samochód zauważyłem to co na zdjęciu. Co to? W sumie nic nie cieknie. Wydaje się być stare ale zastanawia mnie że nie jest to zabrudzone jak reszta...
Skrzynia chodzi dobrze jak to w roverkach ze skrzynia r65 czasem wysprzęgli wsteczny i wsio.
Sprawdzałem olej w skrzyni i powiem tak z miesiąc temu jak wyciągłem korek byłem pewein że skrzynia jest sucha w srodku. Ten korek z śmieszną miarką był suchy aby troche zaschniętego oleju było na nim o konsystencji tawotu koloru zielonego.
Tydzień temu kupiłem olej i ide wlać a ja patrze skrzynia pełna zielonego oleju normalnie czary... a że wszystko działa bez zarzutu to nie zmieniałem oleju.
POwiedzcie co myślicie czy to pozostałości po poprzednim właścicielu i wymianie oleju??
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 14:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
umyj podwozie i pozniej obserwuj gdzie cieknie czy to dokladnie skrzynia...mozliwe, ze wystarczy tylko silikon wymienic w skrzyni. Generalni blacha sprawa ale troche roboty jest z rozkrecaniem skrzyni:) no i wtedy olej swiezutki trzeba zalac
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum