Wysłany: Wto Paź 27, 2009 19:44 [R25 2.0 IDT] 140 km/h i nic więcej :(
Witam
Niedawno kupiłem Roverka 25 2.0 IDT i mam następujący problem nie mogę jechać więcej niż 140 km/h ani na 4 ani na 5 biegu nie wyciągnie więcej . Mając 140 km/h na liczniku silnik zaczyna o wiele głośniej chodzić. Co może być problemem ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 19:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zapomniałem dodać że przepływomierz już wymieniłem na nowy oryginalny z Boscha i nic się nie zmieniło. Węże sprawdzę jeszcze nie wiem jak mam sprawdzić EGR mógłby ktoś napisać ?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 21:05
Ja tez mam taki problem podpinalem juz 2 przeplywomierze i bylo tak samo.. przy odpietej przeplywce kreci sie tylko do 4 tys obrotow, po podlaczeniu tej zepsutej na poczatku wchodzi na 5 tys obrotow i tak przez jakies 4-5 dodaniu gazu na max, potem znow tylko do 4 tys.. Weze normalnie puchna przy dodaniu gazu, nie da sie ich utrzymac - samochod nie kopci na czarno ani nic z tych rzeczy. W czym szukac problemu?
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 22:14
- Należy podpiąć manometr i sprawdzić ile pompuje turbina, wg. rave powinna przy 1.2 bara popuszczac zawór upustowy.
- gdy auto na luzie stoi przy dogazówce do 3k rpm/min, przytkać rure wydechową ( niby obciążenie, np. butem wydech zapchać ) powinno to zmusić auto do zmiany polozenia cięgna na turbinie,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum