Wysłany: Sro Mar 03, 2010 03:03 [R620] Czy pasować będzie turbo od 420,220,45,25 diesli?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Przeczytałem miliard wątków o spadku mocy, gdyż i w moim przypadku tak się stało. U mechanika okazało się, że padł map sensor i zawór przy turbinie (ten taki z cięgnem), a że zawór do garretta gt15 kosztuje tyle, co używana turbosprężarka (ok.400 zł), to siłą rzeczy zadać muszę to pytanie na forum, bo chyba wymienię w takim wypadku całe turbo, bez bawienia się w przekręcanie części...
To taka krótka historia, żeby się wczuć w problem:) będę wdzięczny za odpowiedzi:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 12, 2011 23:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 03:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 07:32
od serii 200 i 400 tak natomiast od 25 czy 45 nie jestem pewien ale raczej tak
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Różnica na pewno jest ale może uda się zamontować, choć ryzyko komplikacji, były dwa rodzaje turbin z zielonym i czerwonym napisem Garrett różnica chyba w wielkości obudowy jak dobrze pamiętam. Tu masz aukcje ten sam sprzedawca a osobno aukcję ma dla jednej i osobno dla drugiej turbiny
a jeśli chodzi o 600 i 400 to są takie same bo u siebie zakładałem z 400-tki trzeba było tylko udrożnić jeden zaślepiony przewód (nie wiem do czego on służył ale napewno tym się różniły)
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Dobra, to teraz mam lepsze pytanie - czy zawór od turbo od 200 sdi bez takiego dzyndzelka z boku na korpusie, do którego jest zatknięty przewód przyczepiony będzie pasował w miejsce takowego;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum