Wysłany: Wto Gru 29, 2009 21:51 [WWW] wyciek z bazy danych roverków?
Dostałem e-mail z domeny libero.it, zwykły spam pomyślałem ale zaciekawiło mnie jedno zdanie(pogrubiona czcionka). Jesteśmy bezpieczni?
Hello Dear,
I am introducing my self as Ms.Sonia Dedomohed. 23years of age,the
only Dauther of late Chief and Mrs Gregoire Dedomohed, I wish to request
for
your assistance in a financial transaction.I got your contact from this site
roverki.pl, And I wish to invest in Manufacturing and real estate
management
in
your country. I have Eight million four hundred fiftee thousand united
states
dollars.USD ($8.450,000.00) to invest in your country, and I will require
your
assistance in receiving the funds in your personal/company account for
investment,I will be gladly to give you 20% of the total sum for your
assistance. please it is very important you contact me immediately on my
private email address: (soniadebomed@hotmail.com) for further explanation
on
how we will proceed. Awaiting your immediate response, Thanks and God
bless.
Best Regards
Ms Sonia Dedomohed.
(soniadebomed@hotmail.com)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez Ley Sro Lut 17, 2010 20:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
cena popularności...
każdy, kto znajdzie forum (to pozycja zaraz pod reklamami na googlu) ma dostęp do podstawowych danych użytkownika...
listy spamingowe żerują na tym od dawna
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A gdzie ten mail jest podany od tak dla niezalogowanego usera?
Forum ma blokady antybotowa, byc moze juz sie niektore skrypty wycfanily, ale do tej pory mialo skutecznosc 80%
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
aaaa... Strona WWW naszego klubu, jest dziurawa jak ser.
Ja juz wielkokrotnie proponowalem zeby ja wylaczyc.
To troche trudne, ale w toku jest tworzona nowa witryna wiec... poczekajmy.
Dziwne, ja nie dostalem zadnego maila.
Moze moje filtry antyspamowe sa mocniejsze od wp
Pozdrawiam,
[ Dodano: Sro Gru 30, 2009 22:07 ]
Juz wiem
Kazdy kto wpisal mail w pole:
Anty-Spam e-mail (opcjonalne)
(Ten adres będzie widoczny dla wszystkich użytkowników serwisu ROVERki.pl. Nie jest wymagany.)
tego adres jest dosteny dla "wszystkich".
Ja nie wpisalem tam swojego adresu, dlatego nie dostalem spamu
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Ja nie widzę sensu udostępniania adresu email na forum sam mam ukryty, od kontaktu jest prywatna wiadomość o której info dostaje i tak na maila na maila, a problemu ze spamem nie ma
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
No jak ta strona powstawala, to forumlarze nie byly tak powszechne
Generalnie i tak na forum sie trzeba rejejstrowac, wiec teraz juz i tak nie ma mozliwosci podania go. Chyba, ze ktos sam bedzie chcial wyedytowac swoj profil - wtedy moze wypelnic to pole.
Tak czy inaczej samista se sa winni
Ja to moge wyciac z kodu, zeby sie nie pojawialo, ale ... moze ktos chce sie ujawniac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum