Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 23:02 [R-Kochanica]Pytanko odnośnie konkretnych głośników
Proszę o opinię na temat tych głośniczków,jeśli je kupię będą grały oczywiście w przednich drzwiach Kochanicy i tylko pod radiem SONY-MEX-BT2600 -żadnych wzmaków.Poproszę o szczere wypowiedzi.Dzięki z góry
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 08:01
Głośników nie słyszałem ale jeśli jest sprzęt dobry to już nieco można powiedzieć po samych jego parametrach. Po podanych parametrach tego zestawu np. Pasmo przenoszenie 30 - 22000 Hz jestem w stanie stwierdzić, że ktoś tu ściemnia... teraz kto producent, czy sprzedawca?
Jeśli zależy Ci na różnicy między tym co masz teraz a nowym sprzętem to ich nie bierz bo niewiele tej różnicy doświadczysz. Dołóż może 80zł do helix dark blue 62.1, jeśli lubisz dobry dźwięk to nie pożałujesz.
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 08:08
Dzięki ziomal za krótką,fachową radę,doskładam kasiorki i tak też uczynię.To może poczekać.Jak możesz ,to napisz po ile te helix dark blue 62.1 stoją w Anglii,bo jak by było taniej niż u nas,to poproszę szwagierkę ,to mi w maju przywiezie zza kałuży.Pozdrówka
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:59
Emmm się zdziwisz bo tutaj nie ma helixów zwłaszcza na ebay . Za to w tej cenie.... ho ho kupisz 2-3 razy lepszy sprzęt niż te helixy . Nieraz widywałem Rockford Fosgate p162s w cenie około 250zł... nowe... kosztujące 3 razy tyle w Polsce . Tylko, że trzeba upolować okazję oczywiście.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 15:24
Jugol napisał/a:
Posłuchaj ,mi chodzi o to,żeby to zagrało lepiej niż fabryczne,ale bez popadania w przesadyzm
same fabryczne głośniki potrafią pokazać pazur jak się im stworzy do tego warunki
Chodzi mi tu o wygłuszenie. Robiłeś już coś w tej kwestii? matami można zrobić drzwi taniej niż kupując nowe głośniki.
Kupując nowe głośniki i tak dużej różnicy pewnie nie zobaczysz bez wygłuszenia.
Zależy Ci na niskich tonach czy wysokich?
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 20:37
pietro napisał/a:
Jugol napisał/a:
Posłuchaj ,mi chodzi o to,żeby to zagrało lepiej niż fabryczne,ale bez popadania w przesadyzm
same fabryczne głośniki potrafią pokazać pazur jak się im stworzy do tego warunki
Chodzi mi tu o wygłuszenie. Robiłeś już coś w tej kwestii? matami można zrobić drzwi taniej niż kupując nowe głośniki.
Kupując nowe głośniki i tak dużej różnicy pewnie nie zobaczysz bez wygłuszenia.
Zależy Ci na niskich tonach czy wysokich?
Od wygłuszania zaczynam,a następnie w przypływie gotówki chcę kupić coś lepszego niż te fabryczne,a co do pazura fabrycznych,podzielam Twoje zdanie Jeśli chodzi o tony,to ciężko mi odpowiedzieć-słucham każdej muzyki
Sory że się wtrące ,ale też właśnie szukam jakiś głośników wysokotonowych do mojego Rovera i mam pytanie. Czy do tych głośniczków trzeba jeszcze jakieś zwrotnice lub kondensator Przewody do tweeterów mam oryginalne pociągnięte ale nie mam tam głośniczków
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 22:44
Cytat:
Czy do tych głośniczków trzeba jeszcze jakieś zwrotnice lub kondensator
Trzeba
[ Dodano: Pon Kwi 20, 2009 22:47 ] Jugol
Tak dla pewności spytam decydujesz się na tesle + missoiny + zwrotki? Wyjdzie Cię około 200zł z wysyłkami zapewne. Nie lepiej wziąć ten sprzęt z Anglii, do maja nie daleko...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum