Wysłany: Sob Sty 23, 2010 21:50 Miernik na szybko z allegro
Panowie Padł mi ruski miernik garazowy. Chcę zakupić nowy i tu mam dylemat. Czy jest jakakolwiek roznica miedzy tymi najtańczymi miernikami. (jedne są po 6zł inne po 20) czy wogole przy tak niskich cenach jest w nich jakas róznica?
Chodzi oto czy jest miedzy nimi jakakolwiek różnica bo i tak pieniądze malutkie wiec może warto jednak dorzucić te 10 zł:-D ale jeśli to jest ten sam chłam w innych obudowach to kupie ten za 5zł:-D ja wiem ze to tandetne ale mi potrzeba go do użytku garażowego, jak chce porządnie coś badać mam teścia BHPowca z miernikami powyżej 100zł. do garażu szkoda mi kasy na zwykle szukanie którym kablem plus idzie:-)
Bardzo proszę was Koledzy o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego nie wiem jak te po 20 zł ale te za 10 są nic nie warte ... mam dokładnie taki sam jak z pierwszego linku i nie zawsze się załącza, voltomierz często pokazuje głupoty a w ogóle to porażka -nadaje się tylko do tego żeby sprawdzić czy kabel nie jest przerwany i to nie zawsze.
Przewody fatalne, od raz trzeba je naprawiać.
Ogólnie mówiąc TRZYMAJ SIĘ OD TEGO Z DALEKA
ja taki ruski mialem to pokazywal w samochodzie ze kable 12v:D sa 12:D kurcze czyzby ruscy robili lepsze ustrojstwo niz teraz chinole:-D hmmm a ktos moze ma ktorys i nie odradzilby? kupilbym jeszcze dzisiaj:-D jezyk dretwieje od sprawdzania organoleptycznie gdzie jest 12v
ojciec miesiąc temu kupił taki jak w ostatnim linku i jak do tej pory nie zauważył nic niepokojącego ... ale jak to z chińszczyzną kupisz jeden i bedzie ok a drugi odrazu do śmietnika a ruski służył mu prawie 30 lat
tez taki stary mialem:-D i nawet kabelki dzialaly ze o zardzewialych od kupienia zabkach nie wspomne:-D ale chodzilo:-D ....do dzisiaj:-( Panowie pomocy ktory???
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 22:50
Takiego z pierwszego linka mam już chyba od 3 lat i dosyć często jest w użyciu i jak na razie wszystko z nim jest ok. Ale wtedy płaciłem za niego dużo więcej,już nie pamiętam dokładnie ile.Pewnie wszystko zależy od tego na jaki egzemplarz się trafi.
Do badania tranzystorów.
Ale jak się zdecydujesz na ten droższy, to ten w trzecim linku za 23 zeta ma dodatkowo opcje pomiaru częstotliwości i temperatury. Ale jakiej jakości jest to nie wiem.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 23:27
a dawniej bylo tak prosto.... niedzielka....bazar ...
-"skolko?"
- "dwaccat"
- "dawaj"
i po sprawie:-D TO jednak brac te drozsze ok:-) dzieki za pomoc hmmm ktos jeszcze ma swoja opinie:D bo dzisiaj chce zmaowic:-D
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 14:29
Jeśli chodzi o pomiary to tańsze i droższe oferują podobną klasę dokładności. Różnica jest w trwałości przełącznika i gniazd. Najtańsze lubią po kilku przekręceniach przełacznikiem odmówić posłuszeństwa. Dlatego nie warto aż tak oszczędzać i wybrać te w ok 30 PLN - choć warto się zastanowić czy kupować je na aukcjach. W marketach w większych miastach też są dostępne w podobnych cenach a w razie czego łatwiej wyegzekwować gwarancję.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum