Wysłany: Nie Maj 16, 2010 23:41 Podświetleie tylnej rejestracji [R 200]
Cześć Wszystkim, P
Panowie i Panie.. : moje podświetlenie tylnej rejestracji to żenada!! wręcz!
nie świeci się jedna lampka, a druga to ledwo co..dziś to zauważyłem - wygląda to tragicznie, więc rozkręciłem tą lampkę i o mało mi nie wyleciało wszystko ze środka!
Te lampki są całe pogruchotane... zmieniał ktoś pomoże podświetlenie ?
"mleczne" plastiki które są pod żarówką są też w takim stanie, że za pewnie potrafią hamować 60%światła z tych żaróweczek..
Ma ktoś dostęp do tej "elektryki" która jest w lampce - oby była cała.
I czy zmieniał ktoś te mlecze plastiki na coś bardziej przejrzystego .. ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 23:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hehee..... wiadomo że rurki diodowe są do du.... bo trafia je co róż wilgoć panująca na zewnątrz. Ja rozwiązałem ten problem całkiem inaczej. Każdy kto mnie zna i śledzi na forum wie że bardzo sobie chwale i cenie(ich koszt oraz jakość) listwy diodowe które u mnie we Wro kupuje po 5 zeta. A mianowicie nabyłem taką jedna listwę led super białą, moża ja ciąć co 3 cm, ja pociąłem co 6 cm i wstawiłem zamiast org. rurek dwa kawałki po 6 cm. na stronę. Wiadomo z jednej mamy już kabelki do drugiej sobie dolutowałem, nic prostszego. Instalacja też przebiegła bez problemu dwa kabelki + i - do blaszek na sztywno przylutowałem i działa, dział,działa i działać będzie bo mod został zrobiony jesienią ubiegłego roku, przetrwał wilgoć oraz mróz. A w nocy jest bardzo ładne i mocne oświetlenie. Wszystko w środku jest przymocowane klejem na gorąco. Także trzyma się solidnie i zawsze można wrócić do stanu pierwotnego, ale nie zamierzam, bo ten patent przetrwa bardzo długo.
colin1983 ja nie potrafię Ci powiedzieć w tym momencie ile ja dawałem i nie twierdzę, że mało dałeś! Stwierdzam fakt u mnie rurkowe działają ponad pół roku a 2 lata mam rurkowe podświetlanie wnętrza i schowka.
Co do podświetlania rejestracji rurkowe diody przestały mi świecić kiedyś tam dawno temu dlatego że te plastiki wewnątrz mi się rozleciały i żarówka pękła. Co do postojówek z przodu diody przepalają mi się co 2-4 tygodni więc zrezygnowałem.
Z tyłu mam żarówki diodowe na postojówkach (czerwone) też ponad pół roku!
Kozik u mnie tak się działo w zimie łypkały mi na okrągło raz to mi policjant zwrócił uwagę za te zarówki od lutego jeżdże na zwykłych żarówkach w wolnym czasie wypróbuje patent camaro17
ładnie koleś poleciał w kulki... jakbyś kupił ładnie byś się wrąbał... ja kupiłem chromowaną blendę w całości z takimi żarówkami za 25zł tylko za przesyłkę mnie skroił 17zł nie wiedzieć dlaczego...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum