Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Posty: 61 Skąd: Kraków/Nowa Huta
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 11:34 [R200] Tarcze Wentylowane
witam, z tego co ostatnio poczytalem jest mozliwosc zamontowania w r200 tarcz wentylowanych tylko chcialbym sie dowiedziec od jakiego modelu podejda zaciski i jarzma? moze ktos ma do sprzedania to chetnie bylbym zaintersowany dokladnie do R214 si 98rok
Jak kupowałem do mojhego SD to gościu omyłkowo mi sprzedał wentylowane od SDi , wymiar taki sam wszystkiego , jedynie jarzmo hamulca miało za wąski rozstaw by zmieścić troche grubsza tarcze.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Posty: 61 Skąd: Kraków/Nowa Huta
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 12:42
no ja bylem u mechanika i nie zmiesci sie pod seryjny zacisk jest przystosowany pod tarcze litą wiec musze zmienic zaciski i jarzmo tylko chce sie dowiedziec od jakiego modelu szukac
Znajomy do dwusetki założył tarcze, zaciski i jarzma od Hondy CRX-a, ale musiał dać dystanse 5 mm aby zmieścić to w koło. Ja do swojego zakupiłem jakiś czas temu zaciski i jarzma od Preludy, ale jeszcze nie zabrałem się za montaż.
Z tego co się orientuję to części od Civica V generacji powinny pasować.
Z R200 1,4; 1,6 z lat do 1997. Starsze R200 miały ZTCW przód wentylowany a tył lity. Późniejsze modele są z tyłu na bębnie a przód lity.
Podejdzie też hebel z R400. Od 1,4 16V wzwyż.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum