Wysłany: Sob Wrz 10, 2016 13:46 [Rover75] czujnik cofania
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Mam problem z wypieciem wtyczki od czujnika cofania.Cos mi tam nie styka,ale nie chce urwac kabli.Ciezkie dojscie,nie wiem co mam podwazyc i w ktora strone.Jakies zdjecie albo rysunek bardzo by mi pomogl
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 10, 2016 13:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wypiąłem wtyczke przeczyscilem i na razie dziala.Nie mam pojecia jak ten czujnik w razie czego wykrecic,nie ma miejsca wlozyc klucza.Chyba tam jest 17.Ani plaski,ani nasadowy,ani oczkowy
dobra,znowu przestal dzialac.Wypiąłem wtyczke zrobilem zwarcie i wsteczne zaswiecilo.Wykrecilem czujnik przedmuchalem ,zadzialal,wkrecilem i znowu nic.Gdzie taki czujnik kupic?Nowe sa drogie czy uzywke lepiej?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Wrz 23, 2016 10:53
Jeśli chodzi o czujnik to kilka lat temu miałem z nim problem bo raz działał a raz nie i wtedy ktoś na Forum doradził usunięcie podkładki uszczelniającej, więc wykręciłem dziada i nawinąłem na gwint trochę taśmy teflonowej zamiast tej podkładki...no i działa do dzisiaj bezproblemowo. Może faktycznie krzywka w skrzyni zbyt płytko go wciska?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum