Wysłany: Pią Cze 04, 2010 06:26 [R416 1,6Si] jak nazywa sie belka nad amortyzatorami
Witam
W wielu tuningowanych autach widziałem ze ludzie wstawiają dodatkowa belkę (rurke) nad przednimi amortyzatorami - ponoć daje dobry efekt w r400 - szczególnie na podjeżdżaniu pod krawężnik lub przy szybszej jeździe na zakrętach. Chciałem sobie wstawić ta belka ale nie wiem jak to sie nazywa i nie mogę nic znaleźć - mógłby ktoś podpowiedzieć nazwę i ewentualnie gdzie tego szukać?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 06:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nad amortyzatorami to mi się kojarzy tylko rozpórka kielichów, ale to w komorze silnika, a nie bezpośrednio nad amortyzatorami. O tym było wiele tematów: http://forum.roverki.eu/v...rka+kielich%F3w
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Są tam zdjęcia pokazane aż 3 różnych drug do wybrania, dwa zamienniki tuningowe które możesz bez problemu dostać na allegro.pl szukając pod nazwą Honda Civic 5d 95-00 gdzieś za ok. 100zł lub tak jak ja kupić oryginalny produkt od Hondy Civic 5d Vti w każdym ASO Honda za 55 zł. Jest to oryginalny produkt który bym montowany seryjnie w najmocniejszych modelach Civic 5d 1,8VTi 170KM. Pasuje bez problemu, jedynym mankamentem będzie zrobienie 4 otworów pod śrubę M10.
Ja ze swojej strony dodam tylko tyle że żałuje że nie zamontowałem tego wcześniej może bym nie musiał wymieniać przedniej szyby która mi pękła od podszybia ze strony kierowcy przez ciągłe podjeżdżanie kątem pod krawężnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum