Wysłany: Wto Cze 01, 2010 22:01 [R200 1.4i 97'] nie świeci pół auta :o
Witam, niestety nadszedł czas na kolejną elektryczna przygodę z moim R.
Pierwsza była wesoła bo auto paliło na dotyk i nie miało prądu - nie działały światła nawiew szyby itp. Nie wiem co naprawił elektryk ale 100 zł skasował
Teraz problem jest nieco inny a mianowicie nie świeci mi prawa strona auta.
Nie świecą światła postojowe tylne + z przodu ringi wraz z 3 diodami led. Hamulce świecą, xenony świecą - postojówki nie świecą
żarówki i LEDY są dobre - wyciągnąłem z lewej strony i dałem na prawą i lewa dalej świeciła, a prawa mimo wymiany - NICCC
dla formalności - prawa strona to strona pasażera w autach dopuszczonych do ruchu w PL xD
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 22:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tez dowiedzialem sie o tym pare dni temu na przegladzie technicznym Nie dzialala prawa strona bezpiecznik nr12.A za strone lewa odpowiada bezpiecznik nr 8.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
bezpiecznik - ta płytka w nim pęknięta : )) ufff a już na 100 zł się nastawiałem, a tu chyba uda się w 20 zmieścić nie mam pojęcia po ile bezpieczniki są
face palm to po prostu dlonia w czolo...simpson tak robil, the family guy tez a ze ogarniety to chodizlo mi ze wydawałes sie byc bardziej domyslny i samodzielny:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kiedy sam potrafie odkręcić wszystkie koła, zdjąć boczki, zderzaki, światła, xenony zrobić, ledy w ringach wymienić, podpiąć kar ałdjo z akuma do bagażnika lutować i w ogóle jestem extra
ale wole kobiety
a, że bezpieczników nie miałem nigdy w ręce to olaboga cóż poradzić doświadczenia trzeba zdobywać
[ Dodano: Czw Cze 03, 2010 00:42 ]
nawet rozmroziłem płyn w środku zimy w spryskiwaczu
potrafie odkręcić wszystkie koła, zdjąć boczki, zderzaki, światła, xenony zrobić, ledy w ringach wymienić, podpiąć kar ałdjo z akuma do bagażnika lutować
a bezpiecznikow nie umie wymieniac zartuje tak sie smieje. Ogolnie jezeli chodzi o elektryke to jest taka zasada, jak cos nie dziala to pierwsze co sprawdzamy to bezpieczniki!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam, mam takie małe pytanko. Mam rovera 200 2.0 d 98' i przestały świecić postojówki po prawej stronie auta... Sprawdziłem żarówki i bezpieczniki, ale tylko te które znajdują się pod maska zaraz obok akumulatora, i pytanko moje jest takie czy gdzieś jeszcze są jakieś bezpieczniki
Pozdrawiam Piotrek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum