Zastanawiam sie nad kupnem od kolegi Rovera 200 z konca 99. Ma abs, ws, kier,na benzyne, regulowana kierownica i swiatla,, 103 konie, czujnik deszczu tylniej szyby, elektryczne szyby, 3 drzwi, katalizator. Cena 7300. Przbieg ma prawie 200 tys. i dlatego sie wacham. Co o tym myslicie. Czy to nie za duzy przebieg. Jezeliby byl w dobrym stanie to go brac??
Prosze o pomoc!!!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 10:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 10:40
Stary jak kupujesz auto w takim wieku i ma przebieg ponizej 200k to sa dwie mozliwosci:
1. Zdarzył się Cud .
2. Masz cofany licznik
Jeśli znasz kolesia, wiesz że dba o auto to możesz kupić . Ten czujnik deszczu tylniej szyby mnie zastanawia, może ktoś się wypowie na ten temat, czy było w 200 w ogóle takie coś . Poza tym weź cyfrówkę jak chcesz porób zdjęcia, wrzuć gdzieś podaj tu linki i jak coś to zawsze ktoś popatrzy i oceni .
W 200 nie było czujnika, najpewniej dokładany.
Ja mam 144tys i samochodzik z 97r., przebieg udokumentowany
Jak koleś dbał o samochód i miał dobrych mechaników to przebieg nie straszny taki, ale lepiej by było przed kupnem mimo wszystko samemu sprawdzić jego stan.
Ja bym sprawdził sprężanie na cylindrach, w jakim stanie są paski itd. na forum było dużo tematów co sprawdzić przed kupnem.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 11:42
Co do czujnika deszczu to myślę, że ktoś się zagalopował i chodzi o to, że jak się ma włączone przednie wycieraki i wrzuci wsteczny, to tylna zaczyna się majtać
Sahar dobre dobre,faktycznie sie tak dzieje z a tylna wycieraczka sam to zauważyłem ostatnio I znów si czegoś nowego dowiaduje,ze niby mam czujnik deszczu hahahahahah
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum