Wysłany: Pon Lip 19, 2010 18:51 [R45 1.4 LPG 00r ] trudności z zapalaniem po dłuższym postoj
Cześć.Od jakiegos czasu mój rover po postoju np.przez noc nie chce palić , dopiero po odczekaniu chwile za którymś razem zapali.czy wymiana świec załatwi sprawe
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 18:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Również należałoby się przyjrzeć się parownikowi instalacji gazowej i elektrozaworowi przy nim. Może być jakaś nieszczelność i zalewa silnik gazem. Jaka jest instalacja gazowa - sekwencyjna czy podciśnieniowa? W sekwencyjnej jeszcze wtryskiwacze mogą puszczać.
snake0908, i o to chodziło.
Ja również mam problem zawsze jak mam zimny silnik. Odpalam ssanie potem spada do 500 i nagle wzrastaja normalnie . nie wiem co jest przyczyną palec....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
byłem u gazowników i mówili że to nie wina wtryskiwaczy bo nawet gdyby puszczały to ten gaz by wyparował.także nie wiem co jest grane bo jeśli postoi dłużej niż około 6 godzin to już nie chce zapalić za pierwszym tylko za którymś dopiero.awaria nastąpiła po wymianie wtryskiwaczy gazu na inne wiec myślałem że przez to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum