Wysłany: Pon Maj 09, 2011 20:44 [R 414] Używane sprzegło
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Chciałem zakupić używane sprzęgło do swojego Roverka 1,4 16V niedaleko mnie jest do sprzedania tylko niewiem czy będzie dobre od modelu 214 a niechce się zdziwić u mechanika przy rozebranym autku. oto link do aukcji http://moto.allegro.pl/sp...1606007008.html Warto je kupić?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 20:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 21:13
Używane sprzęgło ?! nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie a nawet fatalne
Chcesz zaoszczędzić na b.ważnej części w aucie ? a jak Ci padnie po miesiącu ? kolejne używane będzie i koszta wymiany ? dwa takie sprzęgła plus x2 razy robocizna to jest jedno a dobre i trwałe.
Co do aukcji to nie podane są żadne symbole katalogowe tylko model auta ale z tego co widzę to koleś sprzedaje full części,chyba wie co wygrzebał z auta.
Jeszcze raz odradzam takiego typu zabiegi .
Pozdrawiam
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 23 Skąd: Luboń/ k. Poznania
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 21:36
Witam
Na Twoim miejscu bym sobie to sprzęgło odpuścił,duże wytarcie sprężyny dociskowej w miejscu styku z łożyskiem oporowym świadczy o sporym przebiegu lub złej technice jazdy poprzedniego kierowcy
ja również odradzam zakładanie używanego sprzęgła ( oczywiście jeśli masz zamiar jeździć autem). Za pare miesięcy może nawalić i znowu robota. Kupo nowe wydatek 350zł ale jazda już raczej dożywotnia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum