No więc, nie kupiłem Poloneza od oprawcy bo śruby od koła pasowego się nie da odkręcić.
A tak na poważnie kupiłem autko marki Skoda Octavia 2FL Kombi 1.8 TSI.
Na spocie jakoś tak dziwnie na mnie część osób patrzyła. Klubu nie zamierzam zmieniać.
A poza tym Roverka nadal mam, teraz zimuje w ciepłym garażu, dzisiaj nawet dostał w prezencie nowy akumulator, bo stary wyzionął ducha.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 23:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A tak na poważnie kupiłem autko marki Skoda Octavia 2FL Kombi 1.8 TSI.
Bardzo dobry pojazd, jeśli potrzebujesz "woła roboczego".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
maciej to ujął najlepiej jak się da, potrzebowałem samochodu do pracy i chciałem jeszcze w tym roku odliczyć 100% VAT, a Rover czeka na cieplejsze dni.
Michal, liczę, że mnie przewieziesz Nie ukrywam, że sam myślę o przesiadce w przyszłym roku na takie auto (no może z nieco innym silnikiem ). Ale to przyszły tydzień, bo w tą niedzielę mnie nie ma.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Osiągi i spalanie na papierze wyglądają zachęcająco. Jaki jest FUN z jady poznam, mam nadzieję dzięki Michałowi, bo przyznam, że nie jechałem jeszcze Skodą z tym silnikiem. Pozatym IMO dopiero oktawka po FL jest naprawdę ładna. Felga 16 lub 17, xenony, fajny kolor nadwozia i robi się naprawdę ciekawie
maciej to nie jest TFSI tylko TSI, TFSI siedzi 2.0 w Octavce RS
Mix spoko przewiozę Cię, tylko teraz warunki atmosferyczne nie są za dobre więc funu wielkiego nie bedzie, jak będzie sucho o wtedy bedzie fun. Ja ogólnie jestem zadowolony z tego silnika spalanie na poziomie 9,5l/100 na dystansie ok. 1700 km, myślałem że bedzie to w granicach 11-12l/100.
...ale chociaż odrobina przyczepności byłaby wskazana
BTW, co do innych, ładnych aut - wczoraj obok mnie stała zaparkowana nowa Impreza...w sedanie. Tak jak nie byłem fanem 10-tej generacji w nadwoziu HB, tak się zakochałem
O dokładnie coś takiego...
maciej to nie jest TFSI tylko TSI, TFSI siedzi 2.0 w Octavce RS
Yyy... A to nie jest tak, że ten sam silnik w VW nazywa się TSI, a w Skodzie TFSI?
Albo odwrotnie?
Bo jakoś tak mi zawsze wychodziło...
To jest 1.8 turbo, bezpośredni wtrysk, 160 KM, tak?
Jakiś czas temu w grupie VW były silniki TFSI, TSI. Skróty te oznaczały:
TFSI – benzyna turbo, wtrysk bezpośredni ( stosowana np. w Audi )
TSI – benzyna turbo + kompresor, wtrysk bezpośredni ( silnik 1.4 twincharger – moc
140-170km)
Obecnie nie wszystkie silniki TSI mają kompresor, np. 1.4 TSI 122 KM lub 1.8 TSI 160KM. Nie ma to w sumie kluczowego znaczenia ale wprowadza dziwne zamieszanie…
Jak będziesz zabierał Mix'a na przejażdżkę, to ja też poproszę o miejsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum