Wysłany: Nie Gru 12, 2010 13:16 [MG ZR] Brak Mocy Powyżej 3tyś obrotów w MG ZR.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam.
Od pewnego czasu moje MG zwariowało, problem tkwi w tym ze powyżej 3 tyś obrotów traci moc krztusi się i nie jedzie szybciej. po pewnym czasie zapaliła się kontrolka od silnika. Więc podłączyłem się pod kompa i zrobiłem diagnozę. wyskoczył kod błędu P0170 Fuel Trim. Korekcja dawki paliwa dla bloku cylindrów nr.1 - Nieprawidłowo przeprowadzona korekcja.
To zbyt wiele mi nie mówi. Pytanie jest czy ktoś już miał podobny problem i czy ktoś wie od czego zacząć , czy to wtrysk na pierwszym cylindrze czy być może tylko jakiś czujnik....
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 13:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 14:58
Czujnik to raczej walilby swoim bledem - to zalezy tez jakim sprzetem testowales - bez full T4 omnitronica duzo rzeczy poprostu nie widac dobrze. Moze to byc wina pompy paliwa - chyba temu bym sie przyjrzal najpierw. Moze juz ma syndromy agonalne lub cos jest pozapychane.
wiesz co moj tato ma astre mial taki problem jak ty i okazalo sie ze to jakis klinik w wale czy w walku rozrzadu czy cos takiego nie wiem jak to jest w R ale w astrze tak to bylo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum