Wysłany: Pią Lut 11, 2011 20:05 [416] Ile jest wiatraków na chłodnicy?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Cześć Wam,mam pytanie co do chłodnicy?
U mnie w Roverku była wymiana chlodnicy(u poprzedniego właściciela).
Dziś byłem w sklepie z częściami do roverków zapytać się o parę części,i ten sprzedawca rozmawiając ze mną zerkną na mojego roverka,bo akurat maskę miałem przy okazji otwarta i zapytał się mnie dlaczego,jak mam klimę to mam jeden wiatrak...?
Drugi mam od strony zderzaka przedniego,to ten chyba od klimy.
-od środka ślinika jest tylko jeden,a powinny byc dwa?
_________________ Pavlo
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 20:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim zdaniem tak ma być - mam tak w 1,4 patrząc "od przodu" są dwa miejsca na "wiatrak" ale fabrycznie jeden jest zamontowany. Patrząc "od środka" na drugiej chłodnicy jest drugi "wiatrak" (właśnie ten od wewnątrz jest chyba od klimy). Chcesz sprawdzić działanie obu : Przykład (silnik zimny - aby nie było zastrzeżeń : gdy włączysz silnik to żaden "z wiatraków" nie jest włączony, z chwilą włączenia klimy oba zaczynają pracę.
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 07:20 [416] Ile jest wiatraków na chłodnicy?
Ok dzięki za podpowiedz,tak są dwa miejsca na dwa wiatraki...
Ale czy mogę zamontować ten drugi dla lepszego chłodzenia,nie dawno dwa tyg.temu wymieniłem uszczelkę pod głowicą,i tak pomyślałem jak wstawię ten drugi to będzie lepiej?
Mieszkam w ciepłym kraju,a tu temp.sięga do 40C w cieniu,słonce wali 10miechów na rok i naprawde silniki takie od roverków nie sprawdzają się.Mało kto tu ma Roverka,ale mnie on sie podoba i chciałym coś z tym zrobić.Siema pozdro
(Chłodze go dobrym płynem,nie wodą)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum