Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam
Od jakiegoś czasu miałem wodę w bagażniku R75 sedan. Po poszukiwaniach zlokalizowałem przecieki, a mianowicie woda dostawała się z spinek pomiędzy szybą tylną a klapą. Po ściągnięciu listwy ozdobnej zauważyłem sporo jakiejś masy kruchej na uszczelce klapy. Po wyczyszczeniu masy i demontażu wszystkich spinek chce kopić nowe i tutaj pojawia sie problem bo za bardzo nie wiem jakie :-( na stronie RIMMER... rysunek jest mało czytelny. Czy może ktoś zdemontować i wykonać zdjęcia w jaki sposób powinny być zamontowane spinki i jak wyglądają?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 20:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chodzi mi o pozycje 6 w której znajdują sie spinki o nr 7,8,9. Wg nr nadwozia powinienem miec spinki poz 9 (DCJ100220 ) jednak są niedostępne.
A poza tym nie ma nigdzie rysunku jak dokładnie powinno wygladac cały montaż spinek.
przypuszczam, że są to spinki od listwy chromowanej pod samą szybą?
jeśli nie możesz tego nigdzie znaleźć, to może popytaj, kto ma angliki na części do sprzedania ( pełno na allegro) może zdemontują tak, że nie połamią, wydaje mi się, że koszt takiej listwy to grosze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum