Wysłany: Pią Mar 11, 2011 02:02 [R200] problem ze zbieżnościa?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam. Posiadam roverka 1.4 103km benzynka+gaz sekwencyjny.
Mam taki problem:gdy jadę autem z wyprostowaną kierownicą aytko zjeżdża mi na lewą stronę. Aby jechać prosto to gdy trzymam kierownicę prosto muszę jeszcze ją o jakieś 3 cm skręcić na prawą stronę i tak trzymać. Czy wiecie czym to może być spowodowane?
Mam jeszcze 2 problem. Czy to normalne że gdy wkręcam autko na ok.4k obrotów to mi się kontrolka świeci-czerwony trójkąt?
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kamilosbos Pią Mar 11, 2011 18:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 02:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. ale jak masz kierownicę przesuniętą o te 3 cm to nadal ci ściąga ? a może masz przestawianą kierownicę nie uderzyłeś w jakiś klawężnik ?
2. raczej nie powinna się świecić
Jak trzymam kierownicą te 3 cm na prawo od środka to auto jedzie prosto tylko muszę trzymać cały czas.
Kurde nie pamiętam żebym o coś uderzył, prędzej w dziurę jakąś głebszą bo u nas masakryczne te drogi są
Czyli co mam na jakąś stację jechać?
A z tą kontrolką to ona raz miga, raz świeci.
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 07:53 Re: [i]Chyba mam problem ze zbieżnościa?[i/]
kamilosbos napisał/a:
Witam. Posiadam roverka 1.4 103km benzynka+gaz sekwencyjny.
Mam taki problem:gdy jadę autem z wyprostowaną kierownicą aytko zjeżdża mi na lewą stronę. Aby jechać prosto to gdy trzymam kierownicę prosto muszę jeszcze ją o jakieś 3 cm skręcić na prawą stronę i tak trzymać. Czy wiecie czym to może być spowodowane?
Jedz na ustawinie zbieznosci.
kamilosbos napisał/a:
Mam jeszcze 2 problem. Czy to normalne że gdy wkręcam autko na ok.4k obrotów to mi się kontrolka świeci-czerwony trójkąt?
Pozdrawiam.
Sprawdz poziom plynu hamulcowego, jak masz za malo i pocisniesz to sie przesunie w zbiorniczku i zapali ta kontrolka.
pierwsze co zrób to napompuj koła do wartości podanej w instrukcji obsługi, przetestuj autko na prostym odcinku,jeśli to nie pomoże to jedź na zbieżność (około 40 zł)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum