Wysłany: Czw Wrz 27, 2012 19:30 [R75] znowu centralny zamek
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Wiem, że tematów dotyczących centralnego zamka było już milion, ale nie znalazłem podobnego problemu. Mam kłopot z zamykaniem samochodu od wewnątrz. Na postoju, z wyłączonym silnikiem po naciśnięciu przycisku koło dźwigni zmiany biegów zamykam auto i włączam alarm. Kiedy natomiast włączę silnik to ten przycisk przestaje działać - nie mogę zamknąć drzwi. O co chodzi?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 27, 2012 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam kłopot z zamykaniem samochodu od wewnątrz. Na postoju, z wyłączonym silnikiem po naciśnięciu przycisku koło dźwigni zmiany biegów zamykam auto i włączam alarm.
siedząc w samochodzie tym przyciskiem przy gałce zmiany biegów nie uruchomisz alarmu, zaryglujesz tylko drzwi żeby nikt z zewnątrz nie otworzył.
vonglass napisał/a:
Kiedy natomiast włączę silnik to ten przycisk przestaje działać - nie mogę zamknąć drzwi. O co chodzi?
czasami działa w drugą stronę, że jak ruszasz autem, to po przekroczeniu jakiejś tam prędkości rygielki same opadają (opcja do włączenia komputerem serwisowym) ale tak jak opisujesz to jakoś dziwnie, ja jak jadę to nie mam problemu żeby zamknąć się od środka.
siedząc w samochodzie tym przyciskiem przy gałce zmiany biegów nie uruchomisz alarmu, zaryglujesz tylko drzwi żeby nikt z zewnątrz nie otworzył.
No właśnie u mnie jest dziwnie, włącza się alarm zupełnie jak z pilota.
EDIT:
Przejrzałem schematy elektryczne i myślę, że może jeden z silniczków w zamku kierowcy jest uszkodzony? Działa tylko masterlock, sterownik widzi że pierwszy nie zamyka drzwi i próbuje z drugim...? Muszę zrobić testy z miernikiem "w naturze".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum