Wysłany: Nie Lut 13, 2011 10:06 [polonez 1.4] komputery z klimatyzacją
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam wszystkich mam pytanie odnośnie komputerów poniewaz nosze się z założeniem klimy do poldorovera ale mam mały problem ponieważ wyczytałem że nie każdy komp może obsługiwać klime. Stąd moje pytanie jakie kompy obsługują klime i na jakich to pinach sie odbywa z gory dzieki za odp pozdro
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 10:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale dobrze by bylo zeby komp jednak otrzymal info o wlaczeniu klimy, dzieki temu podniesie troche obroty, przynajmniej moj 214 Si z 95 roku tak mial.
Na wejscie do kompa (po wszystkich zabezpieczeniach) przychodzila masa, a na innym pinie wychodzil impuls do przekaźnika sprzęgła sprężarki
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
ja wiem ze sobie doda tylko pytanie kiedy
ano po fakcie, gdy sprężarka sie zalaczy, spowodouje to spadek obrotów, przy malych silnikach takich jak 1.4 bedzie to spadek dosc wyrazny, wtedy komp oczywiscie odpowiednio zareaguje, ale niestety za późno
a mi chodzi o to, ze z chwila wlaczenia sprezarki obroty praktycznie nie spadna wcale, a nawet sie minimalnie podniosa
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Myślę, że można bez problemu dołożyć klimę do starego komputera. Ja w swoim R25 dołożyłem zestaw który w żaden sposób nie jest sterowany przez ECU i obroty spadają na pół sekundy o jakieś promile jedynie w momencie włączenia sprężarki.
EDIT: ale stary wątek wykopałem
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum