Wysłany: Sro Maj 04, 2011 23:21 [R200] Skrzynia biegów do wymiany?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Ponieważ wziąłem się o poprawienie wizualne mohego roverka to pora zajrzec do strony mechanicznej.
Od pewnego czasu gdy jadę autem słychac skrzynie biegów jak wyje.
Sprawdziłem olej od skrzyni i oleju niestety nie było. Olej dolałem ale skrzynia nadal wyje. Środek do wyciszania skrzyni również nic nie pomógł.
Pozostaje mi wymiana lub naprawa skrzyni i teraz jest problem.
Z tego co słyszałem to ciężko jest kupic dobrą skrzynie która pochodzi dosyc długo.
Czy kupował ktoś z was skrzynie na allegro i jak wam chodzi?
A może znacie jakieś serwisy/zakłady do których można odesłac skrzynie i oni przysyłają naprawioną?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 23:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Koszt łożysk jest dość wysoki, ale z drugiej strony jeśli skrzynię masz idealną a tylko wyją łożyska to nie wiem czy nie lepiej jednak wymienić tych łożysk. Wiem że u nas na forum Mariusz418 zajmuje się takimi rzeczami, niestety nie wiem na jakiej zasadzie odbywa się u niego naprawa.
ja przerabiałem parę razy problemy skrzyni biegów, wymieniłem 3 skrzynie, z każdą coś było nie tak, w końcu kupiłem skrzynię z rovera 25 i ta o dziwo chodziła cichutko i sprawnie.
Teraz zrobiłem swapa i skrzynię będę sprzedawał. Ale to że oleju w niej nie ma to niezbyt ciekawa sprawa.
Napisz jeszcze do jakiego silnika chcesz kupić skrzynię bo były dwie PG1 do diesla i 1,8 oraz R65 do 1,4 1,6benz
jesli jeździła bez oleju to juz zęby mogły dostać po tyłku .... nie wiem czy w tym przypadku nie szukałbym jednak innej skrzyni .... gdyby oleum było a szumiały łożyska, to decydowałbym się raczej na ich wymianę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum