Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 23:52 [416] Czasem traci obroty lub gaśnie podczas hamowania
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam!
Mam problem po zmianie silnika w moim Roverku 416. Zmieniałem w nim silnik bo poprzedni już ciśnienia nie miał. Wszystko mi poszło, wyeliminowałem parę niedopracowań czyli zmieniłem przepustnicę ze starego silnika bo coś kulał. Teraz mam tylko jeden problem. Podczas dojeżdzania do skrzyżowania czyli podczas hamowania i wrzucenia na luz albo wysprzęglenia samochód traci obroty do 0 lub całkowicie gaśnie. Normalnie mogę go odpalić odrazu. Zadławia się tak jakby. Co to może być? Cały układ zapłonowy jest nowy. Paliwo jest dobre z Shella. Zastanawia mnie wąż od odmy który idzie z pokrywy zaworów do kolektora, jak daję więcej gazu i puszczam to obroty dochodzą bardzo nisko na sekunde i ten wąż się wsysa. On jest nieoryginalny jakiś miękki. Może to tego wina? Powinien tam być bardzo twardy wąż? A jeśli nie to to co może być przyczyną mojego problemu?
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 23:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tutaj wina będzie bardziej po stronie silniczka krokowego który nie trzyma wolnych obrotów. A robiłeś adaptację, czyli przy przekręconej stacyjce na "zapłon" wciskamy pedał gazu 5 razy do oporu i puszczamy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum