Wysłany: Pią Maj 20, 2011 15:20 [MG ZT-T] Problem z klimatyzacją. Leci ciepłe powietrze.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Witam, piszę w takiej o to sprawie. Klima w moim Zteku nie domaga. Tzn przy włączeniu leci ciepłe powietrze, jadę w mieście i nadal ciepłe powietrze wylatuje z nawiewu (może ciut zimniejsze niż te na dworze). A po kilka minutach zaczyna lecieć zimne powietrze (aczkolwiek nie ma ono na pewno 16 C tak jak mam ustawione na panelu). Klima normalnie się włącza, nie wywala żadnych błędów itd. Czy wystarczy ją nabić ? Cena jaka mi zaoferowano 80 zł odgrzybianie ozonem+ 150 zł nabicie. Czy taka cena jest adekwatna do usługi ? czy jest coś mogę wskazać facetowi, zawór, jego lokalizacji itd itp coś czego by sam nie mógł znaleźć w takim aucie jak Ztek?
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 15:44, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 15:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znajdzie wszystko, jesli faktycznie naprawia a nie tylko obsługuje,( jak to się ładnie nazywa) klimatyzację.
Cena właściwie jest jakoś dziwnie regionalna, czym bliżej dużej aglomeracji, że nie wspomnę o stolicy tym wyższa.
Generalnie uwzględniając cenę czynnika, która też sezonowo rosnie, pełna obsługa tzn. oczyszczenie, przefiltrowanie i ewentualne uzupełnienie czynnika+próba szczelności=+ odgrzybianie ozonem, nie powinna przekraczać w wiekszości aut osobowych 130-150 zł.
Nie patrz na temperaturę ustawioną na panelu ona jest raczej orientacyjna bo przeciez komputer niebędzie mierzył temperatury jaką masz przykładowo w gaciach
[ Dodano: Pią Maj 20, 2011 23:18 ]
To co opisujesz świadczy o zbyt małej ilości czynnika w układzie.
Jeśli będziesz uzupełniał czyli jak się popularnie mówi nabijał klimę poproś by policzyli tylko gaz dodany a nie pełną objętość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum